Türk Büro-Sen Bilecik İl Temsilcisi Cüneyt Taşkesen, yaptığı basın açıklamasında “2014 yılı için 123 TL’lik zam, ortalama memur maaşlarında %5,2’lik artışın karşılığıdır. Revize edilen bu yılki enflasyon hedefi %9,4’tür. Yani memur %4,2 oranında kayıp yaşamaktadır.” dedi. Taşkesen, açıklamasının devamında şunları söyledi:

       “2015 yılı ise %3+3 enflasyon farkını onaylamıştır. Bu tabloyu memurlar hak etmiyor. 2015 yılı Ağustos ayında; 2016 ve 2017 yılı için hükümetle yetkili sendikalar masaya oturacak. Onun için yetki almak mecburiyetindeyiz. Aksi halde, önümüzdeki 2 yılda emeğimiz ve alın terimiz yok olacaktır.

       Bizim yetkili olduğumuz ve memurlarımızın haklarını savaşarak aldığımız süreçte; bu malum sendikalar şöyle propaganda yapıyorlardı: “Türkiye Kamu-Sen hükümete yakın durmuyor. Bu nedenle de hükümet onların taleplerini karşılamıyor. Bize yetki verirseniz, biz onlara yakınız, biz haklarınızı alırız. Memurlarımızın bir bölümü buna inandı. Bir bölümü ise iktidara yakın durmak adına, onlara yetkileri verdi. Sonuç ortada… Emeği ve alın teri yok oldu. Bizim ek zam talebimizle, enflasyon farkı istememize Maliye Bakanı ne diyor; “Biz mutabakat yaptık. Onun dışına çıkamayız…”

       Ey memur kardeşim; bak bakan ne diyor... Biz yetkili sendika ile anlaştık, enflasyon farkı yok diyor... Ek zam yok diyor... Sen bundan bir şey anladın mı ??? Biz kurulduğumuz günden bu yana aynı kararlılıkla mücadelemizi sürdürüyoruz.

       Sendikalar adaletsizlik ve ayrımcılık yapmak için oluşturulamaz. Sendikalar hak edilmeden makamların ve ünvanların dağıtıldığı kurum olamaz. Ama bizim ülkemizde maalesef bazı  sendikalar  hakkı, hukuku yok sayıyor. Oysa ki sendika hak için vardır. hukuk için vardır, adalet için vardır.

       Yüce Peygamberimiz; “Sizden biriniz kendisi için arzu edip istediği bir şeyi, din kardeşi için de arzu edip istemezse iman etmiş olmaz…” buyurmuştur. 22 yıl önce, sendikal mücadeleye başladığımız günde, hangi ilkelerle yola çıkmışsak, bugün de aynı çizgide mücadelemizi sürdürüyoruz. Bizi biz yapan değerlerimizi yüceltmeye gayret ediyoruz.

       “Emek kutsaldır, insan mukaddestir” anlayışımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. “Bizim ilkemiz önce ülkemizdir” düsturu ile daha çok çalışmayı, daha çok üretmeyi ve ülkemizin Büyük Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırılması hedefine katkı sağlamaya gayret ediyoruz. Bizim yolumuz; hak ve hukuk yoludur.

       Biz hak mücadelemizde tüm insanlarımızın emeğinin, alın terinin karşılığının verilmesini istiyoruz. Milli bütçeden tüm sosyal kesimlere adil paylaşım verilmesini istiyoruz. Bu anlayışımızla, bir hakkı sadece kendi üyelerimiz için değil, tüm kamu çalışanları için istiyoruz.

SENDİKAMIZ MEMURLARIN GÜNDEMİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

       Türk Büro-Sen olarak, çalışma hayatını ve ülkemizi ilgilendiren her hususta basın açıklamaları, TV programları ve eylemler gerçekleştiriyoruz. Sorunlarımızın çözümü için yetkililerle görüşüyor, hukuk mücadelesi veriyoruz. Ocak 2014’den günümüze kadar yani son 10 aylık süreçle ilgili size iki istatistik vermek istiyorum:

       Bu süreçte 40 defa basın açıklaması yapmışız. Neredeyse haftada bir… Aynı dönemde Ankara’da sendikamız ve konfederasyonumuzla birlikte 20 defa Ankara’da kitlesel basın açıklaması gerçekleştirilmiştir. Resmi web sayfamızda bunları görebilirsiniz. Sendikacılığın gereği ne ise o yapılmaktadır.

EK ZAM İSTİYORUZ...

       Hakimlere ve savcılara 1155 TL, öğretim görevlilerine %30 oranın da hak ettikleri bir zam verildi, kesinlikle yerinde bir karar, bir hak kaybı ortadan kaldırılmış oldu...

       Ama adaletsiz bir şekilde, diğer adalet çalışanları, eğitim çalışanları, diğer kamu çalışanları ve emekliler hariç tutularak...

       Birileri zam istemeye yüzleri olmadığı halde yetkili olmakla övünedursun biz Türkiye Kamu-Sen olarak memurun emeklinin 2014 yılı kayıpları oranında ek zam istiyoruz...

       28 Ekim Salı günü tüm Türkiye'de basın açıklamaları ile taleplerimizi kamuoyu ile paylaşacağız...

       Bunun için değerli kamu çalışanlarının desteğini bekliyor, daha fazla zarar etmememiz için sendikal durumlarını gözden geçirmeye davet ediyoruz... Vakit dargınlık, kırgınlık, kızgınlık vakti değil; vakit Türkiye Kamu-Sen'in çatısı altında buluşma mücadeleye omuz verme vakti...

Editör: TE Bilişim