Dile kolay....

 

Yaşamın geride kalan yıllarını anılar kantarında tartmak pek kolay değildir. Hüznün ve sevincin toz duman misali birbirine karıştığı yaşam mecrasında öyle anılar vardır ki, üzerinden geçen zaman dilimi ne kadar kalın olursa olsun sözü edildiğinde belleğimizden ışık hızıyla süzülüp yüreğimizde  kıpırtısını hissetmemek mümkün değildir.

 

Tam 43 yıl önce yaş kütüğümün 18 çivisinin çakılmasını beklediği günlerde eşiğinden adımımı attığım Yarın Gazetesi bugün kuruluşunun 50 nci yıl gururunu siz değerli okurlarıyla paylaşıyor. Şöyle bir geriye baktığımda birbirinden ilginç, birbirinden çarpıcı nice anılar manzumesi canlanıyor. Zaman zaman yazar, zaman muhabir olarak temsil etmeye çalıştığım Yarın Gazetesi'nde en büyük onur apoletim, tekzip fukaralığımdır. Ne bir yorumum, ne de bir haberim tekzip edilmedi.

 

Bu gazete, Mehmet Özgür'ün imtiyaz sahipliğinde Bilecik halkının  menfaatlerini gözetmek adına objektif yayıncılık anlayışından hiç bir zaman ödün vermedi. Yerel basının dürüstlük abidesi olarak anılan Mehmet Özgür, yarı emeklilik hayaliyle, Yarın Gazetesi'ni kızı Gamze ile damadı Cafer Elmas'la birlikte bir 50 yılı daha geride bıraktıracaktır. 

 

Yarın Gazetesi ile yarınlarınız daha aydınlık olsun.

 

 

Editör: TE Bilişim