Cafer Elmas

AKP’nin siyasi malzeme yaptığı yılan hikayesine dönen yeni hastaneye ilişkin üzücü haber gelirken yeni hastane yapılacak iller arsında Bilecik ismi yine yeralmadı.

Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 14 ilde kamu-özel işbirliğiyle gerçekleştirilecek 15 şehir hastanesi ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu binasının imza töreninin İstanbul'da yapılacağı açıklanırken, ilimizin adı yapılacak hastanelerin arasında yine yok.

Önceki gün Sağlık Bakanlığı’ndan illerde yapılacak yeni hastanelere ilişkin basın açıklaması yapıldı ve bu iller açıklandı. 2012’de yapılacak hastanelerde yeralmayan Bilecik’in 2013 bütçesinde de yer almadığı görüldü.

 Adeta yerinin yılan hikayesine döndüğü ve AKP’nin siyasi malzeme haline getirdiği Hastane yine havada kaldı. Sözde Bakanlığın eski hastanenin bulunduğu yere 150 yataklı yeni hastane  projesi hazırlattığı belirtilirken, ardından yeni hastane yeri arandı. Daha sonra Üniversite ve BİEN Seramik arasındaki alan yeni hastane yeri olarak belirlendi ve kamulaştırma çalışmaları başlatıldı. Bir türlü aşama kaydedilemeyen ve sonuca ulaşılamayan yeni hastane için AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş hastane yapımında eski yerine geri dönüldüğü ve yeni Hastanenin eski yerine yapılacağını söyledi. Ardından İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş yıl sonuna kadar yeni hastanenin ihalesinin yapılacağını açıkladı. Vali Halil İbrahim Akpınar ise yeni hastaneye ilişkin gazetemize yaptığı açıklamada  Sağlık Bakanlığı’nın vereceği kararı beklediklerini şuan  kendilerine intikal eden bir şeyin olmadığını  BİEN Seramikle Üniversite’nin arasındaki yerde kamulaştırma çalışmasının bitmek üzere olduğunu gelişmelerin kendilerinin dışında olduğunu  Sağlık Bakanlığı’nın kararına bağlı olduklarını söyledi.

Bilecik’teki yetkililer ve siyasiler halen yer bulma ve kamulaştırma tartışmalarına devam ederken Sağlık Bakanlığı’ndan ilimizi üzecek açıklama yapıldı.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, şehir hastanelerinin yapımıyla ilgili sürecin başladığı bildirildi.

Açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 14 ilde kamu-özel işbirliği ile gerçekleştirilecek 15 şehir hastanesi ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu binasının imza töreninin İstanbul'da Haliç Kongre Merkezinde yapılacağı belirtildi.

Törende, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra şehir hastanesi projesi imzalanacak 14 ilin milletvekilleri, yöneticileri ve temsilcilerinin de hazır bulunacağı ifade edildi.

14 ilde kamu özel işbirliğiyle gerçekleştirilecek 15 şehir hastanesinin toplam yatak kapasitesinin 24 bin 405 olacağı, şehir hastaneleri kampüslerinde genel hastanelerin yanı sıra kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi, kalp damar hastalıkları hastanesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, onkoloji hastanesi, ruh sağlığı hastanesi, yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi gibi dal hastanelerinin bulunacağı kaydedildi.fakat bu iller arasında ilimiz yine yer almadı.

Açıklamaya göre, projesi imzalanacak şehir hastaneleri şunlar:

-Adana Şehir Hastanesi,

-Ankara Bilkent Şehir Hastanesi

-Ankara Etlik Şehir Hastanesi

-Elazığ Şehir Hastanesi

-Gaziantep Şehir Hastanesi

-İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi

-Kayseri Şehir Hastanesi

-Mersin Şehir Hastanesi

-Yozgat Şehir Hastanesi

-İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi

-Konya Şehir Hastanesi

-Manisa Şehir Hastanesi

-Bursa Şehir Hastanesi

-Kocaeli Şehir Hastanesi

-Isparta Şehir Hastanesi

-Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Binası

Editör: TE Bilişim