Belediye Başkanı Selim Yağcı, şehir merkezinde bulunan esnaflara Türk Bayrağı hediye etti. Son dönemde artan terör olayları karşısında çok sayıda vatandaşımız ev ve dükkanlarına bayrak asarken, Başkan Yağcı dağıttığı 1000 Türk Bayrağı’yla bu hassasiyete ortak oldu. Bayrakları “Vatanımı seviyorum, bayrağımı asıyorum” isimli proje kapsamında dağıttıklarını belirten Başkan Yağcı, “Biz bu toprakları atalarımızdan onların kanlarıyla emanet aldık. İnşallah millet olarak birlik ve beraberliğimizle, vakarımızla, asaletimizle, çalışmamızla bu vatanın, bu toprakların hakkını vereceğiz” dedi. Yağcı açıklamasında şöyle konuştu:

“Malumunuz olduğu üzere, son günlerde ülkemiz, vatanımız, milletimiz büyük tehdit altında. Canlarımız toprağa düşüyor. Güvenlik güçlerimize, askerimize, polisimize haksız ve bizleri derinden yaralayan saldırılar olmakta. Ülkemizin birlik ve beraberliğine kast eden, huzurumuzu bozan davranışlar içerisinde olan güçler var. Terör örgütleri ve terör, dünya üzerinde hiçbir zaman başarılı olamamış. Milletimiz tarihin her döneminde maalesef topraklarımızın kıymetinden, insanımızın asaletinden kaynaklanan bu tür saldırılara maruz kalmış. Ama insanımızın birliği, beraberliği, vatanına, bayrağına, inancına bağlılığı ve sadakati bu tür saldırıların her birini def etmiştir.

Biz de bugün Bilecik Belediye Başkanlığı olarak “Vatanımı seviyorum, toprağımı seviyorum, bayrağımı asıyorum” projesi çerçevesinde esnafımızın işyerlerine bayrak dağıtacağız. Birlik ve beraberliğimizin, bağımsızlığımızın sembolü olan bayrağımızı esnafımıza hediye ederek bu konudaki hassasiyetimizi ve direncimizi göstermek istiyoruz. Arzu ediyoruz ki her esnafımızın dükkanında, her evimizde Türk Bayrağımız dalgalansın. Ülkemiz üzerinde emelleri olanlar bir kez daha bilsinler ki, bu milletin yüreği hep birlikte, toplu olarak vurmakta. Onlar, kastettikleri hedeflere hiçbir zaman ulaşamayacaklar.

Biz bu toprakları atalarımızdan, onların kanlarıyla emanet aldık. İnşallah birlik ve beraberliğimizle, vakarımızla, asaletimizle, çalışmamızla bu vatanın, bu toprakların hakkını millet olarak vereceğiz. Bundan sonra da böyle canımızı yakacak saldırıların olmamasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyoruz. İnşallah birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz kazansın.” 

Editör: TE Bilişim