Cafer Elmas

Bilecik-Yenişehir yolunun Şubat ayında gerçekleştirilen ihalesi mahkemelik olmuş, bu sürede zaman kaybı yaşanmaması için yol bir kez daha ihale edilmişti. Bilecik kamuoyu ihaleyi alan firmanın açıklanmasını ve işin bir an önce başlamasını beklerken, yargı sürecindeki Şubat ihalesinin de yüklenici firma tarafından kazanıldığı öğrenildi. Bunca zaman Bilecik – Yenişehir yolu için bir müteahhit bile bulunamazken, bu sonuçla birlikte iki yüklenici firmamız birden oldu.

Bugün gerçekleşen İl Koordinasyon kurulu toplantısına katılan Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgür, Yenişehir – Bilecik yolu ihalesine ilişkin yaptığı açıklamada, Karayolları Genel Müdürlüğünde şu an iki ihale birden olduğunu söyledi ve hukuk hangisini gerektiriyorsa onun kararını vereceklerini belirtti. Yapım işinin Şubat sonu Mart başı gibi ‘Bilecik istikametinden’ başlamasını beklediklerini ifade eden Özgür, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yenişehir-Bilecik yolu daha önce 48 kilometre olarak tek yol olarak 42 milyon TL'ye ihale edilmişti. Bursa tarafından yapımına başlandı. Bu aynı zamanda Bilecik'i Yenişehir havaalanına da bağlamış olacak ve Bursa ile Bilecik'i de bölünmüş yollarla birbirine bağlayacak. Önceki yıllarda yapılan 42 milyon TL'lik ihale Yenişehir ile Bilecik arasını sadece birinci sınıf devlet yoluyla bağlanabildi. Daha sonra cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde Bilecik ziyaretinde talimatlandırılarak yolun bölünmüşe çevrilme kararı alındı. Bizim şu anda Bursa- Yenişehir'in kuzey çevresinde ve il sınırına yakın sathi kaplamalı olarak bölünmüş yolumuz tamamlandı. Şu anda Karayolları Genel Müdürlüğü olarak ihalesi yapıldı. Çift taraflı olarak iptal edilmişti. İhalesi geçen gün yapıldı. Firma mahkemeye gitti. İş gecikmesin diye 10. ayda 21. 10. 2014 tarihinde tekrar bir ihale yapıldı. O ihale de sonuçlandı. Mahkeme kararı da geldi. Karayolları Genel Müdürlüğünde şu anda iki ihale var. Ancak bir tanesinde karar verilecek. Hukuk hangisini gerektiriyorsa onun kararını verecekler. Tahmin ediyorum ki Şubat sonu, Mart başında da çalışmalara özellikle Bilecik tarafından başlayıp kısa zamanda bitirmeyi hedefliyoruz.”

Editör: TE Bilişim