Cafer Elmas

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Yenişehir yoluyla ilgili bugüne kadar yapılan tüm ihalelerin feshedildiğini ve yolun yeni baştan ihale edileceğini söyledi. 7 yıldır tamamlanamayan yolda çok zaman kaybedildiğini belirten Başkan Yağcı, geçtiğimiz hafta Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin’le gerçekleştirdikleri görüşmede yolun acil iş sınıfına alınmasını ve ihale değil teklif usulüyle yapılmasını istediklerini ifade etti.

Durumu “Kötünün iyisi” olarak niteleyen Selim Yağcı, yolla ilgili olarak tertemiz bir sayfa açıldığını söyledi.

Başkan Yağcı, konuyla ilgili gazetemize şu açıklamayı yaptı: “Yenişehir yolumuzla ilgili bütün ihaleler feshedildi. Çıplak bir hâle geldi. Yeniden sil baştan ihalesi yapılacak. Bence bu kötünün iyisi. Neden? Çünkü 7 yıl gibi bir zaman kaybettik şehir adına. Takdiri halka bırakıyorum bu konuda. Tertemiz bir sayfa açıldı. Yeniden ihaleye çıkacak. Bizim de istediğimiz, arzumuz bu yöndeydi. Daha önce mevcut firmalar vardı, onların kazanılmış bazı hakları vardı. Biraz sıkıntılıydı.

“Yolun acil iş sınıfına alınmasını istedik”

Ulaştırma Bakanımıza teklife gittik. “Bizce bu iş acil işlerdendir. Bu işi öne alın. İhale yapmadan, teklif usulü ile bir çözüm yolu bulun” diye Bakanlığımıza teklif sunduk. “İhale yapmayın, bunun fiyatı da belli oldu, işleri de belli oldu. Bir iş yedi yıl önce gerekli kılındıysa, yedi yılda da yapılmadıysa bu iş acil işlerden olmuştur. Hukuken de böyledir” dedik kendilerine. Bunu acil işlerden sayarak teklif usulü ile bir müteahhide verilmesi ve biran önce yapılması için talepte bulunduk. Sağ olsunlar, Bursa Milletvekillerimiz ve Yenişehir Belediye Başkanımız da toplantıda vardı. Onlar da yolun yapılmasına destek verdiler. Daha hızlı yapılması konusunda katkı sağlayacaklarını söylediler. Ulaştırma Bakanımız da bu konuyu inceleyeceklerini söylediler."

Editör: TE Bilişim