Bilecik kamuoyunun yakından takip ettiği ve uzun zamandır yapımı devam eden Bilecik-Yenişehir karayolu ile ilgili kamulaştırma çalışmalarının başlaması yolun biteceği yönünde  umutları canlandırdı.

Yaklaşık 15 yıldır yapımı devam eden, birçok kez ihalesi iptal edilen, siyasiler ve bürokratlar arasında polemik konusu haline gelen, son zamanlarda da ödenek sıkıntısı yaşanıp yaşanmadığı konusunda bir tartışma başlatan Yenişehir yolundaki son çalışmalarda 28 kilometrelik kısım asfaltlanmış ve çalışmalar durmuştu.

Vali Bilal Şentürk'ün ilimize atandığı dönemde “Bilecik'in benden tek isteği var o da Yenişehir yolu” demesi ve bu bağlamda bu yoldaki mağduriyetin bilincinde olarak gerekli girişimleri başlatması ile Yenişehir-Bilecik yolunda  çalışmaların ufak ufak yeniden başladığı gözlenmişti.

KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI HEYECANLANDIRDI

Yaşanan gelişmelerin ardından yol üzerinde kamulaştırma çalışmalarının başladığına dair yerel gazetelerde ilanların sıkça yayınlanmaya başlaması yolun nihayet tamamlanacağına dair heyecanlı bir bekleyişe neden oldu.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI, ÖDENEK Mİ GELDİ?

Diğer yandan yolun kalan kısmına ilişkin çalışmaların yeni yeni başlaması önceki Bilecik Valisi Tahir Büyükakın’ın geçtiğimiz yıl  “son dönemdeki kriz dolayısıyla ödeneklerde kısılma var, bu yol bizlerde gayret ediyoruz, ama ödenek gelmeyince de yapılacak bir şey yok" söylemine karşı iktidar Milletvekili Selim Yağcı’nın, “ödenek sıkıntımız yok” demesi ve yolun devam etmemesinin sorumlusu olarak müteahhit firmayı işaret etmesi kafalarda soru işareti bırakmıştı. Diğer yandan, Milletvekili Yağcı tarafından 2019 yılına kadar biteceği söylenen Yenişehir yolu için kamulaştırma çalışmalarının dahi yeni yeni yapılması da yolun bitme süresi konusunda düşündürücü bulundu.

VALİ ŞENTÜRK, BİLECİK HALKININ İSTEĞİNE KULAK VERDİ

Kamulaştırma ihaleleriyle birlikte yol çalışmalarının yeniden başladığının anlaşılması ve yolun bitirilmesine yönelik çalışmaların hızlandırılması yeni Vali Bilal Şentürk'ün Bilecik halkının kendisinden tek isteği olan Yenişehir yolunun önemini anlaması ve bitirilmesi kapsamında gerekli hummalı çalışmaları başlatması gayreti kamuoyunda takdir ile karşılandı.

Editör: TE Bilişim