Müdürlük yetkililerinden alınan bilgilere göre, yol yapım çalışmaları için 2018 yılı için ayrılan ödeneğin bittiği, 2019 yılı ödeneğinin ise  henüz belirlenemediği öğrenildi.

Bir vatandaşın yol üzerinde çalışma yapılmadığı şikayetini Cumhurbaşkanlığı İhbar Merkezi’ne iletmesi üzerine Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü tarafından cevaplandılan yazıda çalışmaların “sağlanan ödenekler ölçüsünde” devam ettiği bilgisi verilmişti. 

Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden konu ile ilgili  aldığımız bilgilere göre, yol üzerindeki Osmaneli kavşağında çalışmalar devam ediyor fakat kış şartları dolayısıyla daha fazla bir ilerleme sağlanamayacak.  Yol için ayrılan 2018 yılı ödeneği ise bitti ve Karayolları Bölge Müdürlüğü yolu tamamlamak için ödenek üstü çalışmalar da yaptı.

Üst düzey birçok siyasi ve bürokratın takibinde olan yolun 2018 yılında bitirileceğini söylemesine karşın bitmeyen yol, ödeneğinin bitmesi ve çalışmalarının durdurulması etkenleriyle de 2019 yılına kaldı. Yol için 2019 yılı yatırım programında ne kadar ödenek ayrılacağı ve yolun bitmesi için yeterli olup olmayacağı da belirsiz. Vatandaşlar “Yolun 2018 yılı bütçesi bitti ama tamamlanamadı... 2019 yılına Allah Kerim” yorumunda bulundular. Karayolları Bölge Müdürlüğünden alınan bu bilgi de “ödenek var mı yok mu” tartışmalarına son noktayı koymuş oldu.

Editör: TE Bilişim