Ak Parti heyeti bugün Karayolları Genel Müdürü ile Yenişehir yolu için görüşmelerde bulunacak. Ak Parti İl Başkanı Kadir Bayrak, dün STK temsilcileri ile yaptığı görüşmede Bilecik-Yenişehir yolu için bugün 11.30’da Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ile görüşeceklerini söyledi.

Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve iş adamları Ak Parti İl Başkanı Kadir Bayrak’ı ziyaret ederek Yenişehir yolu ve ilimize yapılacak olan yeni devlet hastanesi hakkında bilgi aldı. 2007 yılından bu yana inşaatı devam eden Bilecik- Yenişehir- Bursa yolunun son durumu hakkında bilgi almak için Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halit Gölcan, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, Yiyecek Maddesi Satan Esnaflar Odası Başkanı Ahmet Subaşı, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkan Yardımcısı Levent Meriç, Birkan Madencilik Firma Sorumlusu Muharrem Tüfekçioğlu, Ak Parti İl Başkanı Kadir Bayrak’ı Ak Parti İl Başkanlığında ziyaret etti.

Ziyarette STK temsilcileri Yenişehir yolu ve yeni yapılacak ola devlet hastanesi hakkında bilgi aldı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ak Parti İl Başkanı Kadir Bayrak, Ağustos ayında yaptıkları girişimleri anlatarak bugün de Ankara’ya giderek bir takım görüşmelerde bulunacaklarını belirtti. Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ile konu hakkında görüşeceklerini belirten Bayrak, açıklamasında şu bilgileri aktardı:

 “Yenişehir yolu hakkında daha önce de basın açıklaması yaptık. Ağustos ayı içerisinde görüşmeler yaptık. Yenişehir yolu ile ilgili bakanlıktan randevu talep ettik. Bakan bey ile görüşemedik ama müsteşarı ile görüştük. Danıştay’ın verdiği karar ile daha önceden yapılan ihaleler iptal edildi. Yolun yeniden ihaleye çıkması gerekiyor. Az önce vekil bey ile görüştük daha ihaleye çıkılmadığını öğrendik. Kısmet olursa Ankara’ya gideceğiz. Yarın 11.30’da Karayolları Genel Müdürü ile bir randevumuz var. Bu mevzuyu yeniden orada kendisi ile görüşeceğiz.

Hastane ile ilgili Sağlık Bakanı’ndan randevu talebinde bulunduk. Bir heyetle kendisini ziyaret ettik. Buradaki durumu kendilerine izah ettik. İl Özel İdaresi’nin bulunduğu alan küçük bir alan. Sağlık Bakanlığı’nın en az 45 dönümlük bir arazi talebi var. Bu talebi de üniversitenin yanındaki arazi karşılıyor. Üniversitenin yanı Sağlık Bakanlığı tarafından daha iyi olacağı teklifi geldi biz de o teklifi kabul ettik. Daha önceden o alana ilişkin projeler yapılmıştı. En son görüşmemizden sonra İl Genel Meclisi toplanarak arazinin bakanlığa devrini yaptı. Şu an hastane ile ilgili hukuki bir engel kalmadı.”

 

Editör: TE Bilişim