İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım’ın Ağustos ayı içerisinde yapılacağını söylediği Yenişehir yolu ihalesinin Karayolları Genel Müdürlüğünün ihale ilanları listesinde yer almaması kafaları karıştırdı.

Son olarak Şubat ayında yapılan Yenişehir Bilecik yolu ihalesinin Kamu İhale Kurumu tarafından iptal edildiğini Nisan ayı il koordinasyon kurulu toplantısında Karayoları 14. Bölge Müdür Vekili Mehmet Yazıcıoğlu açıklamıştı. Yazıcıoğlu aynı toplantıda yeni ihalenin 2 ay sonra yapılacağını belirtmiş ancak aradan geçen zamanda ihale gerçekleşmemişti. Mehmet Yazıcıoğlu son olarak, Temmuz ayı koordinasyon kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, ihalenin bayram sonrasında yapılacağını söylemişti.

Yenişehir yolu ihalesiyle ilgili yeni bir açıklama da İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım’dan geldi. Yıldırım Ağustos ayı il genel meclis toplantısında yaptığı açıklamada ihalenin bu ay içinde yapılacağını söyledi.

Yıldırım; “Yolun ilk aşaması Söğüt yolu gibi, Gülümbe rampaları gibi 3 şeritliydi. Sonra yol dubleye çevrildi. Daha sonra ihaleyi alan firmalar arasındaki mahkemeler uzadı. Son ihalede de Türkiye genelinde yapılan 8 ihale iptal edildi. Yani sadece Bilecik Yenişehir yolu iptal edilmedi. Yapılan tüm ihaleler iptal edildi. Bu ay tekrar ihalesi olacak, inşallah bu yıl sonuna kadar da temelleri atılır diye düşünüyoruz” açıklamasını yaptı

Yıldırım bu açıklamayı yaptı ama, Kamu İhale Kurumu ve Karayolları Genel Müdürlüğünün internet sitelerinde yaptığımız incelemede Yenişehir yolunun ihalesine ilişkin bir ilan bulamadık.  Bedeli 1.5 milyon liranın üzerinde olan yapım ihalelerinin internet üzerinden en az 30 gün önce ilan edilmesi gerektiği düşünüldüğünde, Yenişehir yolu ihalesinin bu ay içinde yapılamayacağı ortaya çıkıyor.

Editör: TE Bilişim