Geçtiğimiz salı günü gerçekleşen Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında CHP Belediye Meclis Üyesi Seyfi Özgen ile Meclis Başkanı Selim Yağcı arasında bir türlü tamamlanmayan Bilecik- Yenişehir yolu üzerine ilginç diyalog yaşandı. Özgen, Yenişehir yolunun 17 kez ihaleye çıktığını hatırlatarak sonuç alınamamasından  yakınırken yolun tamamlanması için eylem yapılmasını önerdi.


"Direniş Mi Yapacağız?" 

CHP Belediye Meclis Üyesi Özgen Yenişehir yolunun yapımının sonuçlanması için belediye meclis üyelerinin hepsinin gerekirse eylem yapması bir direniş başlatması gerektiğini söyleyen Özgen "Bilecik- Yenişehir yolu 17 defa ihaleye girdi. Ama ne hikmetse bir sonuç oluşmadı. Bizler Bilecikliler olarak bu konuda neler yapmalıyız. Bu  konuda neleri yanlış yapıyoruz. Belediye meclis üyeleri ve sizler dahil olmak üzere önümüze bir eylem mi koyacağız, bir direniş mi yapacağız?  Bir şey yapmamız gerekir diye düşünüyorum. Yol üzerinde giderken belirli bir yere kadar ızdırap çekiyoruz." dedi.


"Tek Sıkıntımız Sonuca Gidemiyoruz"

CHP Belediye Meclis Üyesi Seyfi Özgen'in eylem önerisine cevap veren Başkan Yağcı,  Bilecik- Yenişehir yolu çalışmalarında bir ihmal olmadığını ancak ihalelerin sürekli iptal olmasından dolayı sonuç alınamadığını kaydetti.Çalışmaların başlangıçta şanssız bir şekilde başladığını belirten Yağcı,  ortaya çıkan sonucun siyasi ve idari işlerin ötesinde olduğunu söyledi. Yağcı,"Baktığımızda ortada ihmal edilen bir hareket yok. İhaleler yapılmış ama sonuca gidemiyoruz. Şu anda ihale yapıldı ama ihalenin sonuç alması beklenirken ihaleye itiraz edilmiş sonrasında ihale iptal edilmiş. Bu süreç sonuçlandıktan sonra yeniden ihale yapılacak. İhale tamamlanmadan da başka bir sürece atlanamıyor. Kurumlar bu süreç içerisinde beklemek zorunda. Bu işin başlangıcı şanssız başladı. İlk ihalesinde 2 yıl beklenildi. Firmaların ve müteahhitlerin kavgası ve gürültüsünden dolayı. Son ihalede de bir iptal meselesi ortaya çıktı. Bu durumlar siyasi ve idari işlerin ötesine de geçiyor. Normalde gündeme alınmasa,yatırım programı içerisinde olmasa, ihaleye çıkarılmasa bir eksiklik var diyebilirdik. Tek sıkıntımız sonuca gidemiyoruz. " dedi.

Editör: TE Bilişim