Kıymet Aslan
AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, iptal edilen Yenişehir- Bilecik yol ihalesinin yıl sonuna kadar yeniden yapılacağını açıkladı. İhalesi yapılan daha sonra duble yola çevrilen yolda ihaleyi alan firmanın taahhütlerini yerine getirememesi yüzünden uzayan ve bir türlü bitemeyen yolun ihalesinin de iptal edildiğini geçtiğimiz hafta ilimize gelen Ulaştırma ve Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım söylemişti.
Yüksek Hızlı Tren çalışmalarını incelemek için Osmaneli'deki şantiyeye gelen Bakan Yıldırım, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak Bilecik için hayati önem taşıyan Yenişehir-Bilecik yoluyla ilgili iyi haber vermemiş ve ihalenin iptal edildiğini yeniden ne zaman ihale edileceğinin ise bilinmediğini söylemişti.
Bu gelişmelerin ardından geçte olsa sevindirici haber AK Parti  İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş'tan geldi. Bayırköy'de yapılan Merkez İlçe Danışma toplantısında Yenişehir-Bilecik yolunun yıl sonuna kadar yeniden ihale edileceğini açıklayan Kurtulmuş, yolda yaşanan sıkıntıların detaylarını da anlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bizzat görüştüğünü ve Bilecik-Yenişehir yolu için her türlü teminatı aldığını belirten Kurtulmuş, yolun bölünmüş yol olarak yapılacağını ve en kısa zamanda vatandaşın hizmetine açılacağını söyledi.
Bayırköy'de yapılan Merkez İlçe Danışma Toplantısında soru-cevap kısmına geçildiğinde mahalle temsilcilerinden bir kişinin Bilecik-Yenişehir yolunun tamamlanmasına ilişkin sorduğu soruya  İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, “geçenlerde bir basın organında da çıkmıştı bakanın ağzından da Yenişehir yolu iptal mi diye? Böyle bir şey söz konusu değil. Yenişehir yolu 2007 seçimlerinde ihale edildi. İhale edilen bu yol 3 yıl iki tane müteahhit arasında mahkemeleşme yüzünden bir türlü başlayamadı. Bitmesi gereken süreye yakın bir zamanda başladı. 2009 yılında başlanan yol normal standardı yakalayamadı. 2011 seçimlerinden önce Şubat veya Mart ayındaki İl Başkanları toplantısında söz aldık. Ben Başbakana bizzat şunu dedim. Değerli Başbakanım burada yapılan yol şu anda bölünmüş yol değildir. Biz yıllarca 1.5 milyar dolara yakın ihracat yapan bir ilin yolundan bahsediyorum. Bu ihracat nereye gidiyor genport limanına gidiyor. Söğüt, Bozüyük, Bilecik, Osmaneli  bu bölgelerde üretilen sanayi ve ihracata giden ürünler genport limanına bu yoldan gidecek. Bursa'dan Yenişehir'e kadar bölünmüş yolla geliyorda niçin Yenişehir-Bilecik arası bölünmüş değil. Başbakanımız da “öyle şey olmaz” dedi ve ulaştırma bakanımıza talimat verdi. “Yeniden bu yolu projelendireceksiniz” dedi. Netice itibariyle başbakanın talimatı doğrultusunda bu yolun projesi yeniden başladı. Mevcut olan çalışma tek olarak giderken çift yola döndürüldü. Yenişehir çıkışında köprü işareti olan yere kadar çift olarak yapıldı. O ihalenin kendine münhasır olan ödeneği bitmek üzere, ödenek bittikten sonra yeni proje ile Yenişehir-Bilecik  yolu bölünmüş yol olarak tekrar ihaleye çıkacak. Şuanda proje aşaması herşeyi tamam bitti. Nasip olursa inşallah bizim bölge müdürlüğü ve bakanlıktan aldığım bilgiye göre yılbaşına kadar bu yolun ihalesi tekrar  yapılacak.
Yenişehir yolunun iptal edilmesi vs. kesinlikle söz konusu değil. Bu 3 yıllık bir gecikme olabilir ama netice itibariyle bölünmüş yol olarak halkımızın hizmetine sunulacak. Durum Yenişehir yolunda kesinlikle bundan ibarettir. İnşallah ihalesini de yılbaşına kadar yaparlar” görüşlerine yer verdi.
98 İl'e yapılacak olan hastanelerin arasında Bilecik'te var
Diğer bir soruda Hastane yerine dair oldu. Hastane yerine ilişkin sorulan soruya  İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş yanıtladı. Konuşmasına Milletvekili Fahrettin Poyraz ile birlikte Sağlık Bakanlığının makamına bu konu üzerine ziyarete gittiklerini ve makamında ise şu ifadelere yer verdiğini söyleyen İl Başkanı Kurtulmuş; “Bakan Recep Akdağ'a Bilecik'e hastane lazım en az 250-300 yataklı olmalı. Biz hasta sayısı çok fazla şuanda bizim hastanemiz sevk müessesesi gibi çalışıyoruz. Ağır hastalara bakamadığımız için hastalarımızı sürekli sevk ediyoruz.” Şeklinde konu iletildi. Bakanımız baktığında %65 doluluk oranı olduğunu var diyerek 250 yataklı hastanenin yapılması noktasında hemfikir olduk.  Fahrettin bey ve bana Bakanımız şöyle söyledi. “Hastaneyi bulunduğu mevcut yere yapın. Hatta dedim ki halı sahanın yan tarafına bakmıştık aşağı yukarı 200-300 metre kuş bakışı oraya yapalım demiştim ama “mevcut yerine yapın. Türkiye'nin değişik illerinde denedik bu konuda randıman alamadık özel sektör geldi merkeze  Özel hastane kurdu.” denildi. Bunun için ısrarla hastanenin merkeze kurulması yani yerine olması noktasında ısrar etti bize. Lojmanları sorduğumda ise yıkılabileceğini söyledi.  Yerine yerel teknik heyet  sığdıramama gibi bir konu olmuştu. Çünkü o zaman Recep beyin almış olduğu karar hastanelerimizi yüksek katlı yapmayalım buraya aşağı yukarı 40 bin metre kare yapılacak, yayılması  için geniş alan gerekiyor. Neticede sığmadı. Sığmadıktan sonra yer arayışı oldu, değişik adresler üzerinde duruldu. Sağlık Bakanı değişti ve Fahrettin beyin son yapmış olduğu görüşmede katı yükseltebiliriz eğer yeri uygunsa olabilir düşüncesi oldu.
Bien Seramik'in karşısına yapılma düşüncesi olmuştu. “Biz yerimizi vermek istemiyoruz” şeklinde O bölgede birkaç kişinin mahkemeye vermesi neticesinde süreç uzayacağı için kaldı. Biz hastanenin yapılacağına dair söz verdik, insanların içindeyiz her gün bize bu konuda tepki ve taleplerde bulunuyor. Neticede bunu hızlandırmamız lazım hukuki bir süreç başlarsa yine o mevki de sıkıntıya sokacak diye Vekilimiz tekrar yeni Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu  ile görüştü. Neticede yeri ile ilgili karar alındı ve yerine  proje yapıldı. O proje bildiğim kadarıyla bakanlığa TOKİ'ye gitti. Sağlık Bakanlığı yılbaşına kadar 98 hastanenin TOKİ üzerinden ihalesini yapacak. Bunlar içinde Bilecik'in de hastanesi var. Son durum budur.” diye söyledi.
Merkez İlçe Danışma Toplantısına Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Vezirhan Belediye Başkanı Yusuf Fidan, İl Genel Meclis Başkanı H. Hüseyin Çelik, İl-İlçe Yönetimi, Kadın Kolları Başkanı Gülcan Namal ve yönetimi ve Gençlik Kolları İbrahim Kurt ve yönetimi olmak üzere Bayırköy’den de çok sayıda vatandaş katıldı.
Editör: TE Bilişim