Cafer Elmas  

İhalesi bir yapılıp bir iptal edilen ve adeta 2. yılan hikayesine dönen Bilecik - Yenişehir Yolu AK Partinin Kamburu oldu.

2007 yılında ihalesi yapılan ve bir türlü ihale süreci bitmek bilmeyen Yenişehir - Bilecik yolunun akıbeti halen bilinmezken, 2013 yılında ihale edilen Yenişehir - İznik yolunda hummalı çalışmalar devam ederken yol bitmek üzere.

Yıllardır bitirilemeyen ve yılan hikayesine dönen Bilecik – Yenişehir yolunun ihalesi geçtiğimiz aylarda 3 kez iptal edildi. Gazetemizde defalarca gündeme getirmemize rağmen, özellikle AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz başta olmak üzere parti yetkililerinden her nedense hiçbir açıklama yapılamadı.  AK Partinin kamburu haline gelen Yenişehir Bilecik yolu için geçtiğimiz ay uzun yıllar sonra ilimize gelen eski Başbakan yeni Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a durumu ileten bir haber yapıp Bilecik halkının isteğini ulaştırmıştık.

Bakanı bu yoldan gönderemediler

2 yıl önce  dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım hızlı tren çalışmalarını incelemek için ilimize gelmiş, buradan bir programa katılmak için karayoluyla Bursa’ya geçmek istediğinde Bilecikli AK Partili yetkililer Bakan Yıldırımı Yenişehir  yolundan değil Osmaneli - İznik yolundan Bursa’ya göndermişlerdi. Oysa bu, yolun halini ve önemini en yetkili merciin kendi gözleri ile görmesi ve çalışmaları hızlandırılması için bulunmaz bir fırsattı.

İlk ihalesi 2007 yılında yapılan ve ardı ardına ihalesi iptal edilen, ihaleyi alan veya alamayan firmalar tarafından Yargıya taşınan ve bir türlü yapımı bitmeyen Yenişehir Bilecik yolu için 13 Şubat 2014’te gerçekleşen son ihalenin de KİK tarafından iptal edildiği,14. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu tarafından Haziran ayı il koordinasyon kurul toplantısında açıkladı.

Temmuz ayı İl Koordinasyon Kururlu Toplantısında Bilecik TSO Başkanı Fevzi Uzun konuyu gündeme taşıyarak Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu’na  yolun akıbetini sordu. Yazıcıoğlu verdiği cevapta bayram sonunda yolun yeniden ihaleye çıkacağını söyledi. Ne var ki ihaleye çıkacak yolların yel aldığı Kamu İhale Kurulu’nun internet sitesinde böyle bir ihale ilanının olmadığı görüldü.

İlimiz ve özellikle sanayicimiz için çok önemli olan Bilecik -Yenişehir yolunun ne olacağı meçhul. 3 defa ihalesi yapılan ve iptal edilen Bilecik-Yenişehir karayolu için Bilecik halkı yıllardır bekliyor. Türkiye’nin dört bir yanında iller birbiriyle duble yollarla bağlıyken, Marmara’nın göbeğinde iki il; Bilecik ve Bursa arasında adeta bir köy yolu bulunuyor. Bilecik halkı 7 yıldır Bursa’ya güvenle seyahat edebileceği bir yol yapılmasını beklerken, 2013 yılında başlayan Yenişehir -İznik yolunun bitmek üzere olduğu öğrenildi.

Yeni ihalenin ne zaman çıkacağı, Yenişehir -Bilecik yolunun ne zaman biteceği bilinmiyor ama bu yolun AK Partinin kamburu haline geldiği ve yol bitmeden bu kamburun inmeyeceği kesin. 

Editör: TE Bilişim