1 Kasım seçimleri için “Birinci parti” hedefiyle yola çıkan CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ile 2’inci sıra adayı Hüseyin Elmas, seçim çalışmalarını Yenipazar’da sürdürdü.

Elmas ve Tüzün, Yenipazar’da önce Belediyeyi ziyaret etti. Yenipazar’ın MHP’li Belediye Başkanı İlhan Özden, CHP’li Tüzün ve Elmas’ı sıcak bir ilgi ile karşıladı. Belediyedeki sohbetin ardından CHP’liler esnafı dolaşarak sohbet edip dertlerini dinledi. CHP adayları ayrıca pazar yerini gezerek pazar esnafı ve vatandaşlarla sohbet etti.


Cadde ve sokaklarda yaptıkları seçim kampanyası sırasında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Tüzün ve Elmas, özellikle köylerden ürettikleri ürünleri satmak için gelen vatandaşlar mazot fiyatıyla ilgili sorularına muhatap oldular.

Tüzün, 7 Haziran seçim kampanyası öncesi çiftçinin kullanacağı mazotun fiyatını 1.50 TL’ye düşürmeye söz verdiklerini, ancak geçen dört aylık süre içinde hükümetin kötü ekonomi politikası nedeniyle doların değerinin artması üzerine şimdi 1.80 olarak düzenlemek zorunda kaldıklarını anlattı.

AK Parti döneminde çiftçinin borç batağına düştüğünü, ürettiği ürünün değerini alamadığını, komisyoncuların insafına terk edildiğini anlattı.  Tüzün şöyle devam etti:

“Köylümüz, çiftçimiz harcadığının karşılığını alamıyor. Traktörüne mazotu borçla alıyor, gübreyi, tohumu borçla alıyor. Tarlasını ekiyor. Ürününü kaldırıp sıra satışa geldiğinde fiyatı komisyoncu belirliyor. Ürünü tarlada kalmasın diye mecburen satıyor. Ama gübreye, tohuma, mazota verdiğini parayı bile çıkaramıyor. Mecburen yeniden borç alıyor. Banka kredi vermiyor. Bu kısır döngüye CHP iktidarında son vereceğiz. Yenipazar’da da, Türkiye’de de çiftçinin sorunlarını çözecek parti CHP’dir. Bunun için projelerimiz hazır. Yenipazar’ın makus talihi CHP iktidarında değişecektir.”

Yenipazar’ın yol sorununu da çözeceklerini belirten Tüzün, çiftçi ve köylüye yönelik projelerini şöyle anlattı:

-Öncelikle mazotun  fiyatı düşecek, aynen yat sahiplerine olduğu gibi mazotu çiftçimize 1.80’e vereceğiz.  

-Tarım sektöründe çalışanların sosyal güvenlik primleri 30 yaşına kadar devlet tarafından desteklenecek.

-Teşvik edilecek tarım ürünleri bir yıl önceden açıklanacak. Başka geliri olmayan çiftçimize hane başına asgari ücret kadar gelir garantisi sağlanacak.

-Aile işletmeleri ve küçük çiftçilerin ürünlerini doğrudan satmalarını sağlayacak kurumsal düzenlemeler yapılacak.

-Geçici tarım işçilerinin sosyal güvenliği devlet tarafından sağlanacak.

-Aile sigortası uygulamasıyla mevcut sosyal yardımlar iki katına çıkarılacak.

-Aile sigortası uygulamasıyla hiçbir hanenin geliri aylık 720 liranın altında olmayacak. Ayrıca ailede hamile kadın, çocuk, yaşlı, oğlu askerde olanlara ek ödemeler yapacağız.

Bize bu projelerimizi açıkladığımızda kaynak soranlar, şimdi bizden kopya çekerek bizin projelerimizi seçim vaadi olarak sizlere anlatıyorlar. Ama 13 yılda bunları yapmayanlar bundan sonra da yapmazlar. Bunları sadece CHP yapabilir. Çünkü biz, ‘Önce İnsan,  Önce Türkiye’ diyoruz.”

CHP’liler gece de Yenipazar’ın köylerinde seçim kampanyasını sürdürdüler.

Editör: TE Bilişim