SS Yenipazar ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin 2014 hesap yılına ait Olağan Genel Kurulu, 16.4.2015 Perşembe günü saat 11.00’de Yenipazar Belediye Toplantı Salonunda gerçekleşti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı temsilcilileri Aytekin Yontar ve Ertuğrul Kasap gözetiminde yapılan genel kurul toplantısı sonucunda,  yeni Yönetim kurulu asil üyeleri; Hayatı Keskin, Fevzi Kara, Eyüp Öztürk olarak belirlendi. Yönetim kurulu ilk toplantısında kendi arasında görev bölümü yapacak ve kooperatifin başkanını seçecek. 
Divan başkanlığını Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden’in yaptığı genel kurulda, başkan vekilliğine Mehmet Ulu, kâtip üyelere Ali Ünal Mehmet Kamacı,  oy tasnifçiliğine İsmail Hakkı Uysal ve Ali Ünal oy birliği ile seçildi. Kurulun açılış konuşmasını yapan Kooperatif Başkanı Hayati Keskin, Yenipazar’ı süt konusunda markalaştırmak istediklerini söyledi. Keskin şöyle konuştu: 
“22 Haziran 2014 tarihinde yapmış olduğumuz Genel Kurul toplantısından bugüne kadar geçen süre içerisinde Kooperatifimizin yapılması gereken işlerini aksatmadan, geciktirmeden zamanında yaptık ihmalimizden dolayı Kooperatifimiz hiçbir şekilde cezai işleme tabi olmamış, zarar görmemiştir. Bu sene çok ağır geçen kış şartları nedeniyle faaliyetlerimizde zaman zaman aksamalar olmasına rağmen elimizden gelen her türlü çabayı gösterdik. Kooperatifimizde çalışan personelimiz de üzerine düşen görevleri fazlasıyla yerine getirdiler. Sizlerin huzurunda kendilerine teşekkür ediyorum.

Değerli ortaklar; Yönetim Kurulu Başkanı olarak şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla birlikte Kooperatifimizin ve ortaklarımızın menfaatleri yönünde faaliyetlerimizi sürdürdük. Hiçbir ortağımıza ayrıcalıklı muamele yapmadık. Ortaklarımızın tamamını bir ailenin fertleri gibi gördük. Sıkıntısını gördüğümüz ortaklarımızın sorunlarına çare bulmaya çalıştık. Yapabileceğimiz ve bize düşen işleri yaptığımıza inanıyorum. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz.
Değerli üyeler: 2015 yılı içerisindeki çalışmalarımız sütümüze kalite kazandırmak, sütümüzü kendi aracımızla piyasaya taşıyarak daha pahalıya çiftlik sütü fiyatıyla satmak, Yenipazar süt olarak markalaşmak istiyoruz. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Bunun için yeterli bilgimiz, tecrübemiz ve çevremiz vardır. Sizlerinde yardımcı olacağıma inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerimle Genel Kurulumuzun hayırlı uğurlu geçmesini, içinde bulunduğumuz yeni yılında üyelerimize, ülkemize bolluk bereket getirmesini, yeni yılımızın huzurlu geçmesini Cenabı Allah’tan diliyorum. Şahsım ve yönetim kurulum adına hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”
Genel Kurulda; 
- 2015 tahmini bütçesi okundu söz alınmadı oybirliğiyle kabul edildi 
- Süt teşvik primleri ve anaç sığır desteklerinin ortakları adına ilgili bankadan tahsili ve dağıtılması konusunda seçilecek yönetime görev süresi boyunca oybirliğiyle yetki verildi 
- Yönetim kurulunun teklifine istinaden, kooperatifte azami 7 personel çalıştırılması, ücret ve sosyal hakkı üst limitini 100.000 TL olması oybirliğiyle kabul edildi. 
- Bursa Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği'ne ortak olunması oy birliği ile kabul edilerek seçilecek yönetimine görev süresi boyunca oybirliği ile yetki verildi.
- BEBKA 2015 yılı proje teklif çağrısında belirtildiği üzere, Kırsalda ekonomik kalkınma mali destek programından soğutma tankları alımı, kooperatif mandıra binasının tadilatı ve tamiratının yapılabilmesi için seçilecek yönetimin görev süresi boyunca olmak üzere oybirliğiyle yetki verildi. 

- Faaliyet yolundaki müspet gelir gider farkının kooperatife bırakılması, beş yıl boyunca kar payı dağıtılmamasının oybirliğiyle kabulü sonrası, seçilecek yönetim kurulu oy birliğiyle görev süresi boyunca yetkilendirildi.
- Kooperatife süt tankeri alınması için Ziraat Bankası’nın tarımsal üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırma tebliğ kapsamında kooperatifçe kredi kullanılması amacıyla seçilecek yönetime görev süresi boyunca oybirliği ile yetki verildi.
- Kooperatif ortaklarının talebi halinde yurtiçi ve yurtdışından ilgili kurum ve kuruluşlar aracılığı ile gebe düve temini konusunda seçilecek yönetime görev süresi boyunca oybirliği ile yetki verildi.
- Yeni seçilecek yönetim ve denetleme kurumlarından görev süresinin 4’er yıl olması oy birliğiyle kabul edildi.
- Yönetim Kurulu Başkanı'nın maaşının aylık net 1900 TL olması oy çokluğu ile, huzur haklarının 150 TL'ye olması oybirliği ile, yolluklarının 100 TL olması oybirliği ile kabul edildi.
- Ana sözleşmenin 66. maddesine göre genel kurula katılanların oybirliğiyle yönetim kurulu üyelerinin seçimini tek liste olduğundan açık işari oyla yapılması kabul edildiğinden yönetim kurulu üyeliklerinde oybirliği ile; Asil Üyeler: Hayatı Keskin, Fevzi Kara, Eyüp Öztürk. Yedek Üyeler: Hüseyin Uysal, Erdal İşgözen, İbrahim Bayram;  yine aynı usulle açık işari oyla yapılması oybirliği ile kabul edilen denetleme kurulu üyelerinin seçiminde nette liste olduğundan denetim kurulu üyeliklerine oybirliğiyle; Asil Üyeler; İsa Yıldız, Hasan Kör, Veysel Aydınalp, Yedek Üyeler; Mehmet Hızarcı, Osman Parlakay, İbrahim Nalbant seçildiler.

Editör: TE Bilişim