Yenipazar ilçesinin doğal güzelliği ile turistik bir bölge haline gelen Yenipazar Kanyonu’na giden yoldaki bozukluktan rahatsız olan vatandaşlar, “bu yolda at arabası bile yürümez” diyerek tepki gösterdi.

İlçenin en önemli turistik merkezlerinden biri olan Yenipazar Kanyonu’nun tanıtımı için yoğun uğraşlar ve emekler sarfediliyor. İl Özel İdaresi’nin çevre düzenlemelerini gerçekleştirmesi ve Yenipazar Belediyesi’nin bakımını üstlenmesi ile bir saklı kente dönüşen Kanyon, yıl içerisinde birçok ziyaretçiyi de ağırlayarak ilçenin tanıtımına büyük katkı sağlıyor.

“BU KANYON, DAHA DÜZGÜN BİR YOLU HAKEDİYOR”

İlimiz sınırları içinde yeralan bu değere hakkıyla sahip çıkılması adına yapılan çalışmalara rağmen Kanyon yolundaki bozukluk büyük bir prestij kaybına neden oluyor. Derin çukurlu, taşlık yollar; Kanyonun güzelliğine ulaşmak isteyen turistlere zor anlar yaşatıyor. Bozuk yollar nedeniyle rahatsız olan vatandaşlar, “kilometrelerce öteden sadece bu güzelliği görmek ve yaşamak için geliyoruz ama yolun bozukluğu arabamıza dahi zarar verecek düzeyde. Bu kanyon daha düzgün bir yolu hakediyor. Çok üzülerek söylüyorum ki maalesef bu yolda at arabası bile yürümez” diyerek yetkililerden yolun düzeltilmesi için derhal çalışma yapmalarını beklediklerini ifade ettiler.

Editör: TE Bilişim