Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, yeni dönemde ilçenin ekonomik ve sosyal kalkınmasını destekleyecek 14 önemli projesini gündeme getirdi.

İlçenin gelişimini destekleyen çalışmalarına devam eden Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yola kaldığı yerden devam etmesi halinde, ilçeye kazandıracağı önemli projelerin başlıklarını paylaştı.

İlçenin ekonomisine katkı sağlayacak Organize Sanayi Bölgesi, Güneş Enerji Sistemi, Küçük Sanayi Sitesi gibi büyük projelerin yanında ilçenin ihtiyaçlarına uygun farklı projeleriyle de hazır olduğunu belirten Başkan Özden, “bir kez daha bizimle yürü Yenipazar'ım. Gönüller hazır, projeler hazır, kaynak hazır, Yenipazar hazır” mesajını verdi.

Başkan Özden, Yenipazar’ın geleceğini yönlendirecek yeni dönem projelerini şu sözlerle açıkladı.

İLÇEMİZİN DOĞALGAZ ENERJİSİ İLE TANIŞMASI

Müracaatlarını gerçekleştirdiğimiz, temiz ve ucuz yakıt olan doğalgazın ilçemize getirilmesi için var gücümüzle çalışacağız.

İLÇE EKONOMİSİNİN CANLANDIRILMASI İÇİN TARIMA DAYALI HAYVANCILIK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NİN OLUŞTURULMASI

Çalışmalarına başladığımız Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi kurulması çalışmalarına hız verilerek ivedi bir şekilde tamamlanması sağlanacaktır. Böylelikle ilçemize yatırımcılar gelecek, ilçemizin coğrafi konum itibariyle bol miktarda bulunan tarım arazilerinin değerlendirilmesi sağlanarak halkımızın gelir seviyesinde ciddi artışlar sağlanacaktır.

GELİR SAĞLAMAK AMACIYLA GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMİ KURULMASI

Aylık 80 bin TL getirisi olan Güneş Enerji Santralini kurarak Belediyemize ek gelir sağlanacak, gerekirse Belediyemizin ekonomik durumuna göre güneş enerji santralinden kazanacağımız paranın Yenipazar elektrik abonelerine dağıtılarak ucuz elektrik kullanılması için ilgili elektrik firması ile protokoller imzalanarak gerekli anlaşmalar yapılacak.

MODERN KAPALI PAZAR YAPILMASI

2014 yılında söz verdiğimiz ancak belediyemizin ekonomik tablosunun iç açıcı olmamasından ve geçmiş dönem borçlarında ciddi ödemeler ile karşı karşıya kalmamızdan dolayı yapımına başlayamadığımız Kapalı Pazar yerini modern bir şekilde ilçemize kazandıracağız.

OSMANGAZİ VE ÇÖTE MAHALLESİ CAMİLERİNİN YENİLENMESİ

Çok eski tarihlerde yapılmış bulunan ve yıpranmışlığı gözlerden kaçmayan ilçemiz Osmangazi ve Çöte Mahallelerinde bulunan  camilerimiz yenilenecektir.

TOKİ

Küçük Sanayi Sitesi’nin şehir dışına çıkmasıyla boşalacak alanın Toplu Konut İdaresi’ne devri yapılarak ihtiyaç miktarı kadar konut yaptırılması sağlanarak ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ekonomik ve uygun ödeme koşullarında konut sahibi olmaları sağlanacaktır.

SÜRÜM DERESİ YOLU 3. ETAP ÇALIŞMASININ TAMAMLANMASI

Sürüm Deresi 3. etap çalışması olan Tohumlar Köyü Yenipazar arası yol yapım çalışmalarının hızlanması için gerekli girişimler yapılacak, yapılacak yol ile birlikte ilçe giriş köprümüzün daha modern bir şekilde yapılması sağlanacaktır.

YENİPAZAR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER BİRİMLERİNİN KURULMASI

Belediyemiz bünyesinde oluşturulacak Sağlık ve Sosyal Hizmetler Birimi’nde gerekli sağlık personeli görevlendirmesi yapılarak personelimizin kapı kapı gezerek halkımızın her türlü sağlık problemleriyle ilgilenmeleri sağlanacak ayrıca bakıma ve hizmete muhtaç vatandaşlarımıza her türlü destek verilecektir.

MESLEK YÜKSEKOKULU

İlçemize Meslek Yüksek Okulu kazandırılması için mevcut resmi kurum binalarımızın Meslek Yüksek Okulu ihtiyaçlarında kullanılması gibi gerekli kolaylıklar ve imkanlar sunularak ilçemize uygun görülen Meslek Yüksek Okulu bölümlerinin açılması için çalışmalar yapılacaktır.

KİLİTLİ PARKE TAŞI VE ÇEVRE DÜZENLEMESİNİN YAPILMASI

Yeni Mahalle, Mevlüt Bilici Caddesi, Değirmencioğlu Caddesi, Hilal Sokak, Özgüven Sokak, Yunus Emre Sokak, Eker Sokak ve Zafer Mahallesi, Jandarma yoluyla Çöte Mahallesi arası, Jandarma yoluyla Lise Caddesi arası düzenlemeler yapılacak.

Eknomik sebeplerden dolayı ve belediyemizi borç altına sokmamak için yeni mahallede uygulamaya geçemediğimiz çevre düzenlemesi ve kilit parke yapım çalışmalarına derhal başlanarak yeni mahalle ve diğer sokaklarımızda ilçe girişimiz çarşı meydanımız gibi modern görünüme kavuşturulacaktır.

MODERN KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ YAPILMASI

Muhtarlık döneminden kalma sanayi dükkanlarımız ilçe girişinde bulunan ve imar planında sanayi alanı olarak işaretlenen yerine hızlı bir şekilde taşınacak, hem sanayi esnafımızın, hem de halkımızın kaliteli hizmet alabilmesi için günün şartlarına uygun modern sanayi dükkanları zaman geçirilmeksizin yapılarak hizmete sunulacaktır.

KIRKA HAMAMI YAPILMASI

İlçemizin en büyük eksikliklerinden olan ve kültürümüzde önemli bir yere sahip olan hamam kültürünü yaşatmak için hamam yapılacak ve ismi de ilçemizin eski ismi olan Kırka ismiyle adlandırılacaktır.

SINAVLARA HAZIRLIK VE SOSYAL ETKİNLİK KURSLARININ AÇILMASI

Çocuklarımızın başarılı olmaları için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile istişare halinde olunarak uygun bulunan dallarda kurslar düzenlenecektir.

YÜZME HAVUZU TESİSİ YAPILMASI

Mevcut sentetik ve halı sahamızın yanına  yarı olimpik yüzme havuzu yapılarak bölge spor kompleksine çevrilecektir"

Editör: TE Bilişim