Riskli yapı olarak değerlendirilmesinden dolayı yıkılan Ertuğrul Gazi  Camii’nin  yıkım çalışmalarının  tamamlanmasının ardından yeni yapısı için temel atma töreni gerçekleştirildi.

Gazipaşa Mahallesi’nde bulunan ve 1971 yılında yapılan Ertuğrul Gazi  Camii  için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli yapı olarak değerlendirilmesinin ardından yıkımına karar verilmişti.  Yıkımı gerçekleşen Ertuğrul Gazi  Camii’nin hafriyat kaldırma çalışmaları da tamamlandı.

Bilecik İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ve hayırseverler tarafından yaptırılacak olan caminin temel atma törenine Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı İlyas Serenli, Vali Bilal Şentürk, Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Nihat Can, İl Müftüsü Necati Akkuş, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 Törenin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Necati Akkuş, 11 buçuk  milyon lira maliyet bedeli olan cami için Eskişehirli Hacı Carullah Sözer adına eşi Hacı Menekşe Sözer’in 3 Milyon TL, Bilecik’ten ise iki yardımsever kadının cami için önemli bağışlarda bulunduğunu belirtti. Temeli atılan caminin hayırlara vesile olmasını dileyen Müftü Akkuş, hayırsever vatandaşlara da teşekkür etti.

Dua edilmesi ve konuşmaların ardından kurban kesilerek hayır duaları eşliğinde protokol üyeleri tarafından temel atma butonuna basıldı. Programda son olarak Bilecik Belediyesi tarafından katılımcılara pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Şehrin merkez camii konumunda olacak cami bünyesinde Diyanet Gençlik Merkezi, erkek-kadın ve engelli şadırvanları, kütüphane, toplantı salonu ve işyerleri bulunacak. 750 metrekare cami, 650 metrekare cam dışı, musalla mahalline sahip olacak. Camide 1400 kişiyi aynı anda ibadet etme imkanı bulacak.

Editör: TE Bilişim