Yeniköy’de arazisi daha önce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis edilen hali hazırdaki top sahası aradan geçen süre zarfı içerisinde bakımsızlıktan dolayı kullanılmaz halde gelip, köy muhtarı Bahattin Kaygısız yetkililere çağrıda bulunarak köydeki gençlerin top sahası istediklerini dile getirdi.

Köyde yaşayan genç sayısının fazla olduğunu söyleyen Muhtar Kaygısız,  gençlerin eğlenebileceği bir top sahası istiyor. Daha önce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaptırılan ve şu anda kullanılmaz hale gelen top sahasında saman balyası, boru, taş ve makineler bulunuyor. Bunun yanı sıra soyunma odalarının kapıları açık, içerisi ise çöplüğe dönmüş durumda.  

“Gençler için saha olsun ki çocuklar başka bir yere gitmesin”

Bu durumdan şikâyetçi olan Kaygısız, köyde yaşayan gençlerin sportif faaliyette bulunmak için köy dışına gitmek zorunda olduklarını belirtirken, daha önce kullanılan ve şu anda atıl halde olan top sahasının yenilenmesi için gerekli mercilere çağrıda bulundu. Muhtar Kaygısız, ” Bizim köyde iskambil kâğıtları ya da her hangi bir oyun oynanmaz.  Bizden önce burada bir top sahası yapılmış ancak ben 2014 yılında muhtarlığı bıraktıktan sonra saha kötü duruma gelmiş. Yetkililer gelsin görsün. İşte futbol sahasının hali budur. Yetkililerden isteğim, köyümüz kalabalık yetkililerin gelip köyümüze bir futbol sahası düzenlenmesi yapmasıdır. Gençler için saha olsun ki çocuklar başka bir yere gitmesin. Akşam tarladan geldiğinde hiç olmazsa yapılacak top sahasında olan arkadaşlarıyla top oynar.”  şeklinde konuştu.

“Gençler basketbol ve voleybol sahası da istiyor”

 “Kalabalık genç kitlesine sahip köyümüzde basketbol ve voleybol sahalarının da yapılması gerekiyor diyen” Muhtar Kaygısız, gençlerin kendisinden futbol sahasının yanı sıra basketbol ve voleybol sahası isteklerinin de olduğunu belirtti.

Gençlerin dışarıya gitmemesini isteyen muhtar yetkilerden destek bekliyor.

Editör: TE Bilişim