İl müftüsü Necati Akkuş Mevlid Kandili sebebiyle mesaj yayınladı. Mesajında şu görüşlere yer verdi:

“İnsanlığın her türlü maddi, manevi, ıstıraplarından kurtulması, insanî bir hayat yaşaması için yüce Mevlâmız’ın göndermiş olduğu rahmet elçilerinin en sonuncusu, en yücesi bizim peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’ dir. O’nun gönderilmiş olduğu çağda insanlık; dünyanın değişik coğrafyalarında zulüm, vahşet, ahlaksızlık girdapları içersinde perişan bir vaziyetteydi.

O’nun (SAV) doğduğu gece insanlığın karanlık dünyasına adeta bir nur gibi inmiş, onları her türlü ıstıraplardan, çilerlerden, ahlaksızlıklardan, cehaletten ve buna benzer beşeri karanlıklardan kurtarmıştır. Ve onları karanlık kuyuların dibinden aydınlık sabahlara ulaştırmıştır.

Pegamberimiz, Efendimiz (S.A.V) Rebi’ü-l evvel ayının 12. gecesi, bir Pazartesi gecesi dünyaya gelmiştir. Miladi 571 yılına denk gelen bu doğum insanlık için farklı bir anlam ifade etmektedir. Bu gün de insanlık değişik coğrafyalarda farklı zulümler altında inlemektedir. Cehalet diz boyu, ahlaksızlık bataklığı gençlerimizi ve çocuklarımızı maalesef yutmaktadır. Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in  Mevlidini, yani doğumunu kutlamak bizler için de ayrı bir mana ifade etmektedir. Nitekim bu gün evlerimizde, hanelerimizde, ocaklarımızda, sokaklarımızda velhasıl sosyal hayatımızın her safhasında Hz. Resulullah (S.A.V)’in o diriltici, ilahi, lahuti soluğuna yeniden ihtiyacımız vardır.

Bu münasebetle Mevlid Kandillleri; asırlardan beri bu anlayış içersinde Hz.Rasülullah (S.A.V)’in manevi şahsiyetini yeniden önder edinerek onun izinde, O’nun sünnet-i seniyyesini yaşayarak O’nun Kur’an olan ahlakını yeniden insanlığın kurtuluşuna vesile kılmak amacıyla Peygamber Efendimiz (S.A.V)’e yönelmemizin bir nişanesi olmuştur.

Bu gün insanlık gerçekten içinde yaşamış olduğu buhranlardan kurtulmak istiyorsa; kâinatın efendisi  Hz. Rasulullah (S.A.V)’in bu manevi diriltici soluğuna şiddetle ihtiyacı vardır.

Asır değişmiştir, şartlar değişmiştir, imkânlar ve fırsatlar değişmiştir. Ama insanoğlunun çilesi, sıkıntısı, ıstırabı aynı cahiliye dönemindeki gibi maalesef artan şiddetle devam etmektedir.

Bu münasebetle; mübarek geceleri, Mevlid Kandillerini bir vasıta olarak kabul ederek, başımızı ellerimiz arasına alıp, nerede hata yaptık, nerede yanlış yaptık, biz nerede ahlaki değerlerimizi, insani değerlerimizi zayi ettik diye bir düşünmeli ve böylece Peygamber (S.A.S)’in doğumunun ziyası altında yeniden doğmanın, yeniden dirilmenin, yeniden ayağa kalkmanın hazzını, şuurunu ve özellikle de onun bize vermiş olduğu o güzel dünyanın, Asr-ı Saadetin tadını yaşamalıyız.

1443. yıldönümü münasebeti ile; Hz.Resulullah (S.A.V)’in viladetinin bizim için, ailemiz için, çocuklarımız için, evimiz, ocağımız, mahallemiz, sokaklarımız, beldemiz, vatanımız ve İslam dünyası için, insanlık için hayırlara vesile olmasını, huzura vesile olmasını, barışa vesile olmasını, bolluk ve berekete vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyor bütün halkımızın ve cemaatimizin Mevlid Kandilini tebrik ediyorum.  Yarın Pazar günü, Akşam namazından sonra Merkez Şerifpaşa Camiinde Müftülüğümüzce organize edilen bir kutlama töreni icra edilecektir. Programa tüm Bilecik halkımızı davet ediyor, bu vesileyle de halkımıza ve cemaatimize hayırlı ömür, hayırlı akibetler niyaz ediyorum.”

Editör: TE Bilişim