2023/465 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı, Strateji Geliştirme Başkanı Mehmet Mut  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  tarafından yeniden görevlendirildi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Mehmet Mut “2023/465 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı, Strateji Geliştirme Başkanı olarak tekrar atanmış bulunmaktayım. Takdir ve tensipleri için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya şükranlarımı ve saygılarımı arz ederim” ifadesinde bulundu.

MEHMET MUT KİMDİR?

1983 yılında Bilecik merkezde doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Bilecik’te bitirdi. Lisans eğitimini ise Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilim ve Kamu Yönetimi bölümünde (2006), Yüksek Lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı’nda (2009), Doktora eğitimini Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Tarih Ana Bilim Dalı’nda tamamladı. 

Mülki İdare Amirliği mesleğine, Bilecik Kaymakam Adayı olarak intisap etti.
Sırasıyla; 
                •    (2011-2013) Amasya-Göynücek Kaymakamlığı,
                •    (2013-2015) Adıyaman-Tut Kaymakamlığı,
                •    (2015-2017) Hakkâri-Çukurca Kaymakamlığı ve Belediye Başkan Vekilliği yapmıştır. 
Ardından İçişleri Bakanlığı, Personel Genel Müdürlüğü’ne Şube Müdürü olarak atanmış, aynı tarihte İçişleri Bakanlığı Bakan Danışmanlığına ve İçişleri Bakanlığı Terörle Mücadele Koordinatörlüğü’ne görevlendirilmiştir. 2019 yılında Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Mülkiye Müfettişi olarak görev yapmıştır. 10 Haziran 2020 tarih ve 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Strateji Geliştirme Başkanı olarak atanmış ve halen görevini sürdürmektedir. 

18.10.2023 tarihli kararname ile Strateji Geliştirme Başkanı olarak yeniden atandı.

Evli ve iki çocuk babasıdır. KORKMAZ KESİK

Editör: BETÜL KESİK