Yılın son meclisinde, 2018 yılında uygulanacak ücret ve tarifeler ile ilgili ücret ve tarife komisyonunun raporunun görüşülmesinin ardından suya yüzde 10’luk bir zam yapılması meclis kararıyla geçti.

CHP ZAMMA KARŞI ÇIKTI

CHP grubu adına Seyfi Özgen, 2018 yılı itibariyle yapılan su zammına karşı çıktıklarını belirterek, “2015 yılında yapılan komisyon toplantısındaki meskenlerde de su ücretlerine yapılan zamma karşı çıkmıştık. Şerh komuştuk. Bu komisyon toplantısında da yüzde 10 olarak yapılan su zammının metreküpü 1.50 TL’den 1.65 TL’ye çıkmıştır. Bursa Büyükşehir Belediyesi yüzde 10 indirim yapmasına karşın bizim yüzde10 arttırmamızı doğru bulmuyorum”dedi.

BAŞKAN YAĞCI, “15 YILDIR SUYA ZAM YAPILMADI”

Başkan Yağcı ise geçen sene yapılan düzenleme haricinde 15 yıldır suya zam yapılmadığını belirterek “Tabi ki temennimiz hiçbirşeye zam yapmamak. Mümkün olduğunca uygun şartlarda hemşerilerimize ulaştırmak. Ama yaşam şartları içerisinde bazı şeyleri istediğimiz gibi götürmemiz mümkün olmuyor. Su tarifesi noktasınd da arkadaşlarımız çevre illerle de kıyaslama yaptıklarında, Bilecik, yapacağımız zamala bile çevre illerimiz olan Eskişehir, Kütahya, Uşak veya Boldu’dan fazla olmuyor. Biz 14 yıldır suya zam yapmadık. Sadece geçen dönem yüzde 15’lik bir düzenleme yaptık. Bu sene de şartlar itibarı ile arkadaşlarımız buı noktada böyle bir değerlendirme içerisinde olmuşlar. Meclisimizin kararıyla da gerekli değerlendirmeleri yapacağız.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim