Bilecik Ak Parti teşkilatı Cumhurbaşkanlığı seçimine 1 hafta kala ilçe belediye başkanları ve parti mensuplarının katıldığı bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Ak Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, muhalefet partilerinin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na yüklendiler ve Bilecik halkının Recep Tayyip Erdoğan’ı seçmesi gerektiğini söylediler. “Yeni Türkiye” vurgusu yapılan toplantıda, Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi tecrübesiyle doğru lider olacağı belirtilirken, ramazan Kurtulmuş Bilecik’te %55-60 arasında bir oy oranı ile Erdoğan’ın ilk sırada çıkmasını beklediklerini açıkladı.

Kurtulmuş şöyle konuştu: “Biliyorsunuz bizim cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili çalışma sürecimiz, Başbakanımız adaylığını açıkladığı günden bu güne devam etti, ve bundan sonra da devam edecek inşallah. Bugünkü toplantımızın amacını şöyle açıklayayım; bu zamana kadar yaptığımız çalışmaların bir değerlendirmesini yapacağız ve son haftaya girdiğimiz bu 8 günlük süreci de yoğun bir şekilde nasıl değerlendiririz bunu görüşeceğiz. Biliyorsunuz ülkemiz çok önemli bir süreçten geçiyor. Eski Türkiye geride kaldı, yeni Türkiye’nin kuruluşu için cumhurun başkanı olan Cumhurbaşkanlığına, inşallah Başbakanımızı seçeceğiz. Bundan herhangi bir şüphemiz asla yok. Bizim il olarak koymuş olduğumuz oy oranı hedefi minimum %55-60 aralığı. Ama Türkiye genelinde inşallah %60’ın üzerinde bir oy bekliyoruz. Muhalefetin bir araya gelerek göstermiş olduğu çatı adayın durumunu sizler de basından ve halk arasındaki yorumlardan yakinen takip ediyor ve görüyorsunuz. Onunla ilgili çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Vekilin daha sonra onunla ilgili değerlendirmeyi yapar. Ben burada başta başkan arkadaşlarım, teşkilat mensubu arkadaşlarım ve Ak Parti’ye gönül vermiş kim varsa bir kez daha kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz başbakanımız programının yoğunluğu nedeniyle yaklaşık 8 yıldır Bilecik’e gelemiyordu. Geçen hafta Cuma günü bizleri onurlandırdı. Bilecik Hızlı Tren istasyonu çalışmaları devam ediyor. İnşallah 3-4 ay içerisinde bitecek ve halkımızın kullanımına açılacak. İstasyonumuzda yapmış olduğumuz mitingde Başbakanımızın konuşması bizim için ve halkımız için gayet doyurucu ve motive edici bir konuşma oldu. Ben bu toplantıya bu mitinge katılan tüm Bilecik halkına, basın mensubu arkadaşlarıma, toplantıya katkı sağlayan başkan arkadaşlarımıza ve siz değerli basın mensuplarına bir kez daha teşekkür ediyorum. Beklediğimizin üzerinde bir katılım oldu. Bu da bizi ziyadesiyle memnun etti. Demek ki Bilecik halkı Başbakanımızı çok özlemiş. O da programının yoğunluğu nedeniyle gelemediğini bize belirtti. Biliyorsunuz Türkiye’de 81 vilayet var. Bu sefer Başbakanımız yapmış olduğu program dahilinde 38 il vardı. 39’uncu olarak bizi dahil etti. Bu da bizi bu süreçte memnun etti. En azından o özlemi gidermiş olduk. Ben bir kez daha katılan herkese teşekkür ediyorum. Bazıları “niye gelmiyor” diye değişik yorumlar yapmışlardı ama, gelmemesi noktasında herhangi bir art niyet yoktur. Programlarının yoğunluğu nedeniyle gelemedi. İnşallah bundan sonraki süreçte kendisini Cumhurbaşkanı olarak ilimize bekliyoruz. Ben bir kez daha katkı sağlayan arkadaşlara teşekkür ediyorum.”

Kurtulmuş: “Ekmeleddin Bey Osmanlı’nın nerede kurulduğunu bilir mi?”

“Önümüzdeki hafta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili de konuşan Kurtulmuş Bilecik halkına bir çağrıda bulundu: “Hangi siyasi partiye gönül vermiş olursa olsun, gerek CHP’ye, gerek MHP’ye, Saadet Partisi’ne, Büyük Birlik Partisi’ne, diğer partilere gönül vermiş olsun, oy vermiş olsun, önümüzdeki süreci çok iyi değerlendirmelerini kendilerinden bir kez daha rica ediyorum. Oy oranı yüksek olan iki adaydan bahsetmek istiyorum. Ekmeleddin Bey zaten malumunuz. Kişiliğiyle ilgili herhangi bir yorumumuz söz konusu değil. Kendisinin şu anki potansiyelini, geçmişte İslam Konferansı Örgütünde yapmış olduğu çalışmaları, İslam dünyasında yapmış oldukları zulüm ve katliamlara karşı çıkışı var mı yok mudur? Ne gibi çalışmalarda bulunmuştur? Kendisine bir makam verilmiştir, o makamda neler yapmıştır? Hangi icraatlarda bulunmuştur? Şu anki potansiyeli nedir? Türkiye’de doğmuş mudur? Büyümüş müdür? Çanakkale’yi tanır mı? Sakarya’yı tanır mı? Ankara’yı tanır mı? Urfa’yı, Van’ı, Artvin’i, Bilecik’i tanır mı? Osmanlı’nın nerede kurulduğunu bilir mi? Bunların hepsinin muhasebesini ve mukayesesini çok iyi yapmak lazım.”

“Başbakanımız işin mutfağında yetişti”

“Bir de tabi, bizim şimdiden Cumhurbaşkanı gördüğümüz çok değerli Genel Başkanımız, siyasete 18 yaşında başlamış, 18 yaşından beri teşkilatların her kademesinde görev yapmış; gerek gençlik kolları, gerek ilçe başkanlığı, gerek il başkanlığı, belediye başkanlığı, milletvekilliği, Başbakanlık ve şimdi de Cumhurbaşkanlığı inşallah. Yani bir tabirle işin mutfağından gelmiş. En alt kademeden başlamış, en üste kadar çıkmış olan, ülkemizin yetiştirdiği, Ortadoğu coğrafyasının yetiştirdiği, dünya lideri olmuş bir lider. Bu zamana kadar siyaseten kat ettiği yolu sizler biliyorsunuz. Bu ülkede yapmış olduğu icraatları biliyorsunuz. İlk icraatları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığıyla başlamıştır. O zaman halk bize güvenip kendisini belediye başkanı yaptıktan sonra İstanbul’daki değişimi herkes izledi. Daha sonra bunun önüne geçmek için kendisini cezaevine koydular. Ama daha sonra millet gene onu Başbakan olarak ülkenin başına getirdi. Başbakan olduğu günden bu güne kadar yapmış olduğu icraatlar ortada. Gerçekleştirdiği sessiz devrim ortada. Bunların hepsinin mukayesesini, muhasebesini çok iyi yapmak lazım.”

“Türkiye artık geriye dönemez”

“Karşınıza bir Başbakanın resmini koyun bakın, bir de Ekmeleddin Bey’in fotoğrafını koyun, ona göre elinizi de vicdanınıza koyun, ona göre oyunuzu verin. Ben öyle diyorum. Yeni Türkiye’nin mimarı olsa olsa Başbakanımız olur diyorum. Yapılan her türlü iyilik, her türlü çalışma bugün huzurun, güvenliğin, mutluluğun devamı. Geleceğimizin, çocuklarımızın, torunlarımızın, yeni Türkiye’nin kuruluşu, huzur, mutluluk, kardeşlik, barış içinde yaşayacağımız bir Türkiye’nin kurulması anlamına geldiği için, bunun değerlendirmesini çok iyi yapmak lazım. Yaşamış olduğumuz coğrafyadaki, zulümleri savaşları, katliamları, baskıları biliyorsunuz. Biz burada ne kadar güzel huzur içinde bir Ramazan ve bayram geçirdik. Kıymetini çok iyi bilmek ve anlamak lazım. Eski Türkiye’de yaşayan ve bizim yaşımızda olanlar çok iyi bilir. Anarşiler, enflasyonlar, devalüasyonlar, yokluklar, kıtlıklar, hepsi olmuştu. Ama bunların hepsi geride kaldı, mazi oldu. Türkiye artık geriye dönemez. Biz Cumhurbaşkanı adayımızı Cumhurbaşkanı yaparak daima ileri diyoruz. Yeni Türkiye’nin kuruluşunda inşallah 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için olmazsa olmaz diyoruz. Bu değerlendirmelerin bu mecrada yapılmasını özellikle Bilecik halkından istirham ediyorum.”

Yağcı: “Bizi takiye yapmakla suçlayanlar en büyük siyasi takiyeyi yapıyorlar”

Kurtulmuş’un açıklamasının ardından söz alan belediye Başkanı Selim Yağcı ise muhalefete yüklendi ve takiye aday çıkardıklarını yineledi: “Türk siyasi hayatının en önemli olaylarından birisini yaşıyoruz. Bu süreci birlikte yaşıyoruz. Gerçekten 10 Ağustos tarihi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasından itibaren, hatta bu topaklarda bulunduğumuz tarihten itibaren ilk defa halkımız kendi devlet başkanını, cumhurbaşkanını seçecek. Ben öncelikle böyle bir süreç içerisinde, tarihi bir olayı şekillendirecek grup içerisinde olmanın, bunlarla bu noktada çalışan grup içerisinde olmanın haklı hazzını, gururunu yaşadığımı ifade etmek istiyorum. Gerçekten değerli kardeşlerim Türkiye’de her olayda olduğu gibi maalesef Ak Parti dışındaki siyasi gruplar bir samimiyet testinden geçiyor. Yani Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk halk tarafından seçilecek cumhurbaşkanı seçim olayında maalesef muhalefet bugün baktığımızda, hep bizleri suçlarlardı, dini siyasete alet etmek ve takiye yapmakla suçlarlardı ama bugün baktığımızda görüyoruz ki en büyük siyasi takiyeyi kendileri yapıyorlar. Nedir, siyaset ne için yapılır, siyaset kendi fikrini, düşünceni, toplum nezdinde ideal gerçekleştirme anlamında yapılır. Ama karşımızdaki siyasi gruplar, siyasi partiler ve bunların liderleri değişik hesaplar çerçevesinde bunu yapmayarak, acaba biz karşı tarafa yakın veya benzer, onlara benzeyen bir aday göstererek toplumun bu noktadaki muhafazakar tabanın görüşlerini çelebilir miyiz, alabilir miyiz noktasında bir hamle yaparak, kendi ideolojilerine de yakışmayacak ve gerçekten de topluma samimiyet anlamında yakışmayacak bir tarzı ve tavrı ortaya koydular. Ama milletimizin sağduyusu her zaman galip gelmiştir, galip gelecektir. Bu anlamda gerçekten milletin adamı diyoruz. Neredeyse gençliğinden itibaren sayın İl Başkanımızın ifade ettiği gibi gençliğinden itibaren her noktada toplumuyla iç içe olan, toplumun her problemini iyi bilen ve bu anlamda artık mutfaktan yetişerek bu günlere gelen ve yeni Türkiye’nin temellerini atan Recep Tayyip Erdoğan, sayın başbakanımız inşallah 10 Ağustos’ta  halkımızın engin sağduyusuyla birlikte cumhurbaşkanı olarak ilk turda seçileceğine biz inanıyoruz.”


“Yeni Türkiye idealinin gerçekleşmesi konusunda teşkilatımızın tüm neferleri olarak çalışma içerisindeyiz”

“Biz Bilecikli hemşerilerimizden de şunu istirham ediyoruz, rica ediyoruz, gerçekten olanların daha iyi olması ve huzurumuzun, sükunumuzun devam etmesi, istikrarımızın devam etmesi, gelişmemizin ve değişimimizin devam etmesi noktasında devletin içerisinde insicamın bozulmaması noktasında, siyasi parti ayrımı gözetmeden, ben Cumhuriyet Halk Partiliyim, ben Milliyetçi Hareket Partiliyim, ben Saadet Partiliyim, Büyük Birlik Partiliyim demeden burada gerçekten kantarı eline alıp, cumhurbaşkanlığı kimin hakkı, geçmiş beckgroundlarına bakarak, yaptığı işlere bakarak, bu noktada değerlendirmelerini arzu ediyoruz, istirham ediyoruz. Onu değerlendirdiklerinde zaten bir tarafta diğer adaylar, öbür tarafta sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’ı değerlendirdiğinde vicdanen, gerçekten sağduyuyla baktıklarında, doğru kararı vereceklerine ben canı gönülden inanıyorum. Gerçekten yeni Türkiye inşallah bu anlamda cumhurbaşkanını da halkın seçmesiyle yeni Türkiye’nin çatısı gerçek manada kurulacaktır. Başka çatıların da hayrı olmadığı zaten sızdırdığı sulardan da bu anlamda bellidir. Bizler Ak Parti kadroları olarak, bir nefer olarak bu anlamda bu yeni Türkiye idealinin gerçekleşmesi konusunda en uçtaki mahalle temsilcimizden en üstteki genel başkanımıza varıncaya kadar, teşkilatımızın tüm neferleri olarak bu anlamda bu çalışmalar içerisindeyiz. Böyle bir hayırlı yolda da yürümekten, arkadaşlarımızda birlikte büyük gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. İnşallah hep birlikte daha iyiye, daha güzele diyorum. Ülkemizin geleceği açısından bunların son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Ben şimdiden 10 Ağustos’ta halkımızın vereceği kararın, yeni cumhurbaşkanımızın, Recep Tayyip Erdoğan’ın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Ve bu dileklerimle hepinize saygılar sunuyorum.”

Poyraz: “Yeni Türkiye'nin inşa faaliyetlerinin önemli bir noktasındayız.”

Son olarak söz alan Milletvekili Fahrettin Poyraz ise şöyle konuştu: “Ülke olarak önemli bir süreçten geçiyoruz. Açıkçası bu konuşmayı, buna benzer konuşmaları bundan evvel çok yaptık. Niye? Çünkü hakikaten, Ak Parti olarak, Ak Parti'nin kadroları olarak Türkiye'de değişimin öncüsü rolünü hep oynadığımız için, Türkiye'de hep ilkleri yaptık ve her defasında da bu ilkleri yaparken de ilk önemli olan hususu Milletimizle beraber yapıyoruz diye defaatle konuşma yaptık. Hatırlarsanız hep bu süreçlerde de muhalefet partileri, ama tek tek ama bir araya gelerek hep bu değişime karşı çıktılar. Anayasa değişikliği yaptık, Cumhurbaşkanını halk seçsin dedik, hatırlayın karşı çıktılar. Efendim işte Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkı getiriyoruz dedik, o gün muhalefet karşı çıktı. Bugün bunu en fazla kullananlar bu arkadaşlarımız. Buna benzer pek çok ilkleri ortaya koyduk. geçenlerde de gurup toplantısında sayın Başbakanımız biliyorsunuz o SSK hastanesi görüntülerini yayınlattı, Hatırlıyorum, daha dün gibi SSK hastaneler, kaldırılıp bütün hastanelerin vatandaşa açılması noktasında kanun çalışması yaptık, günlerde muhalefetin başta Cumhuriyet Halk partisi olmak üzere hastaneleri kapattırmayız , kaptırmayız, sattırmayız engellemesiyle karşı çıktı. Allaha şükür o çirkin görüntüler insanımıza yakışmayan o çirkin görüntüler, hep tarihte kaldı. Evet yeni Türkiye'yi inşa etme oluşturma anlamında Ak Parti kadroları olarak bu öncülüğü devam ettirecekler, edecekler yine bir değişimin, yine bir dönüşümün yeni Türkiye'nin inşa faaliyetlerinin önemli bir noktasındayız. Referandumunu yaptık vatandaşımızın karşısına getirdik, dedik ki kardeşim Sayın başkanın da ifade ettiği gibi bu coğrafyada belki ilk defa devletin başını siz seçeceksiniz var mısınız dedik, vatandaşımız da elbette dedi. Yani Milletvekilini biz seçiyoruz, belediye başkanını biz seçiyoruz, Elbette Cumhurbaşkanını da biz seçmek isteriz dedi. Kabul etti ve Allaha şükür bu günlere geldik.”

“Ey CHP’li ve MHP’liler, içinizden gösterecek aday mı yoktu?”

“Ama bu süreçte şunu da gördük, siyaset kurumu olarak, Ak parti kadroları olarak biz milletimize milli iradeye güvendiğimizi her ortamda ifade ettik ve her ortamda milletin nihai karar mercii olduğunu geleceğini kendi belirlemesi noktasında yetkinin kendinde olduğunu ifade ettik ve istedik ki milletimizle muhatap olan siyasi sorumluluğa sahip olan insanlar çıksın vatandaşın karşısına ama bugün geri dönüp baktığımızda Millet seçecek ama milletle muhatap olması birinci dereceden muhatap olması gereken siyaset kurumunun temsilcileri siyasi partiler 3'ü, 5'i hatta 10'u bir araya gelip kendi içlerinden bir milletvekilini veya partinin kurucularından birini önde gelenlerinden birini siyasetçilerinden bir tanesini milletin karşısına çıkartma cesaretini kendilerinde bulamadılar. açıkçası biz Ak parti olarak Türk siyasetini tırnak içinde genel olarak değerlendirdiğimizde bunu son derece üzüntü verici bir durum olduğunu ifade etmek istiyoruz. Yani siz milletin karşısına çıkıp, hesap vermekten bile korkuyorsanız, milletle yüzleşmekten bile korkuyorsanız ve tarif ederken işte Cumhurbaşkanı şöyle şöyle olması lazım diyorsunuz, o zaman biz de haklı olarak, soruyoruz diyoruz ki arkadaş Ey Cumhuriyet Halk Partililer, bu partiyi biz kurduk, Cumhuriyeti biz kurduk diyorsunuz öğünüyorsunuz, köklü bir tarihimiz var diyorsunuz, Milliyetçi hareket partililer diğer arkadaşlarımız, partinin yöneticileri o tarif ettiğiniz şekilde hiç mi içinizde gösterecek adayınız yoktu. Şimdi vatandaşın karşısına 2015 yılında çıkacaksınız diyeceksiniz ki, evet iktidarı bize verin yetkiyi bize verin biz bu ülkeyi geleceğe taşırız diyeceksiniz değil mi? Peki içinizde bir tane  Cumhurbaşkanı adayı çıkartamayan bir parti olarak, bir kadro olarak milletin karşısına çıkamayan partiler olarak yarın genel seçimde nasıl milletten iktidarı talep edeceksiniz. Bir cumhurbaşkanı adayı çıkartamayan bir kadro yarın nasıl bir başbakan, nasıl bir bakan çıkartacak, bakanlar çıkartacak. işte bu anlamda hakikaten, muhalefet partilerinin bu ilk denemelerinde, en önemli denemelerinde daha yarışa girmeden, yarışın başında sınıfta kaldıkları muhakkak ve millette bunu görüyor. şu anda ben MHP'liyim, ben CHP'liyim diyen veya diğer siyasi partilerde olan kardeşlerimiz sokaklarda vatandaşla iç içe olduğumuzda, muhatap olduğumuzda kendi partilerine bir taraftan gönül veriyorlar, o bağları devam ediyor ama bizim getirdiğimiz bu eleştiriyi de bizzat kendileri, kendi partileri için getirdiğine şahit oluyoruz.” 

“Başbakanımız kriz teğet geçecek dedi, teğet geçti”

“Değerli arkadaşlar neticeyi kelam, yetki ve karar milletin, biz hep bunu söyledik. İnşallah 10 Ağustos’ta da bu tecelli edecek. Yeri gelmişken şunu da söyleyeyim, zaman zaman bizim Ak Parti teşkilatlarında bazen sorgulamalar yapılıyor vatandaşımızla muhatap olduğumuzda da bu sorgulamalarla biz de karşılaşıyoruz, Recep Tayyip Erdoğan partinin genel başkanı, Cumhurbaşkanı seçilecek sonra ne olacak, arkadaşlar hiç bir şey olmayacak, biz çok rahatız onu söyleyeyim, sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız hareketimizin önderi lideri olarak zaten bu varlığını devam ettirecek iki iki daha dört, belki bizim şöyle bir şansımız da var onu da söyleyeyim, şöyle bir avantajımız var, basınımız vasıtasıyla vatandaşlarımıza onu da ifade edeyim, yani herkes ölümlü sayın başbakanımız, bizler, sizler herkes ölümlü ve yarına çıkacağımızın hiç bir garantisi de yok ama biz şu noktada şükrediyoruz, niye şükrediyoruz, Ak Parti kadroları olarak şu geçtiğimiz 12 yıllık dönemde o kadar çetin sınavlar verdik ki o kadar zor sınavlar verdik ki ister ekonomi konuşalım ister uluslar arası ilişkileri konuşalım ister hukuku konuşalım, neyi konuşursak konuşalım biz bu sıkıntılı süreçleri bu kadromuzla atlattık. yanı başımızda Yunanistan iflas etti, ispanya zor durumda, İtalya zor durumda diğer ülkeleri saymıyorum bile Portekiz'dir şu dur budur saymıyorum. Türkiye Allah’a şükür Başbakanımız teğet geçecek dedi, teğet geçti. Temel hak ve hürriyetler noktasında o kadar çok değişiklik yaptık ki muhalefet sadece arkamızdan nal topladı, bu ülkenin en temel sorunu olan terörle mücadele noktasında binlerce kardeşimizi şehit verdik insanımız vefat etti, bakın şu anda 2 yıla yakın süredir bir tane çatışmalarda şehit cenazesi gelmedi Allaha şükür. En temel sorunları çözme noktasında kararlılıkla gidiyoruz, devam ediyoruz. kiminle yapıyoruz bunları nişte bu kadrolarla yapıyoruz. Şükretme mekanındayız diyorum, niye söylüyorum bunu şu anda bizim Ak parti kadrolarında Türkiye'yi geleceğe taşıyacak onlarca kardeşimiz, arkadaşımız var. Biz aslında şu anda yaptığımız şey sayın Başbakanımızın önderliğinde hedefler koyuyoruz ya büyük düşünüyoruz ya diyoruz 2023 hedefleri ilk başta dedik kimse inanmadı ya nasıl oluyor 2023 ama oldu bakın geliyor ve büyük projelere başladık işte geçen hafta açtık 6 milyar doların üzerinde yatırım yaptık hızlı tren için. Dünyanın en büyük havaalanı inşaatını yapıyoruz. Körfez köprüsünü yapıyoruz ve sayamayacağım daha onlarca yüzlerce devasal projeler yapıyoruz büyük düşünüyoruz ve Türkiye'nin sadece bugünün değil gelecek yıllarını da planlıyoruz, 10 yıl, 20 yıl 2023 dedik, 2053 dedik, 2071 dedik, 2071'i kim görecek arkadaşlar belki bu salonda olanlar bile veya bizi takip edenlerden pek çoğu göremeyecek 2053'ü bir kısmınız görecek, 2023'ü belki çoğunluğumuz görecek ama ne olursa olsun biz bu hedefleri koyuyoruz koyacağız ve bu hedefleri ulaşma noktasında da çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.”

“Bu ülkeyi tanımayan, geçmişini tanımaya çalışan adayla bu iş olmaz.”

“Ekip içinde zaman zaman kadrolarımızda yenilenmeler olacak, doğal olan bir şey şimdi Türkiye'yi uzak şehirlere yakın ediyoruz. Biliyorsunuz duyardık, Almanya'da filanca başbakan filanca hükümet 15 sene iktidarda kalmış hadi canım derdik, Türkiye'de alışmamız tabi 2 yılda bir seçim koalisyon hükümetleri 15 yıl iktidar. Bakın Ak Parti, 2002, 2014 12 yıldır iktidardayız. Japonya'da 40 yıl 40 yılı aşan bir süredir iktidarda kaldı. Türkiye'de de bunlar olacak bizde kendi içimizde kendi değişimizi, kendi dönüşümümüzü sağlayacağız Allah'ın izni ile ve bunu yapabilecek kadrolarımızda var. Bunları görmek lazım. Dolayısı ile arkadaşlar biz şu anda Türkiye olarak ülke olarak yeni bir eşikten geçiyoruz. Yeni bir aşamaya geçiyoruz. o yeni kelimesini de özellikle kullanıyoruz, artık şu anda bundan sonra vites büyültüyoruz. Daha hızlı Türkiye'nin geleceğini inşa etme anlamında daha kararlı bir şekilde inşallah önümüzdeki dönem çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Arkadaşlarımız kıyaslamalar yaptı ben şimdi tek tek yine kıyaslama yapmayacağım ama Türkiye'nin bulunduğu coğrafya itibari ile hakikaten zor bir coğrafyada olduğunu zor bir konumda olduğunu herkesin görmesi lazım. Bizim çok hızlı düşünmemiz lazım, çok isabetli kararlar almamız lazım. ilkeli davranmamız lazım. Ferasetimizle basiretimizle bir takım şeyleri önceden tahmin edebilmemiz gerekiyor. Dolayısıyla burada liderlik son derece önemli bir kere lider olacak kişinin karar verecek olan kişinin bu karar mekanizmasını çok hızlı çok sağlıklı işletebilmesi lazım. Onun için önce milleti tanıması lazım. Ülkesini tanımasını lazım, etrafındaki coğrafyayı tanıması lazım. Güçler bölgesini çok iyi analiz edebilmesi lazım. Buradan bir kere daha basınımız vasıtası ile tüm vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Bu coğrafyada yeni Türkiye'yi inşa edeceksek ve yeniden büyük medeniyetimizi inşa edeceksek arkadaşlar bu ülkeyi tanımayan, tanımaya çalışan geçmişini dahil tanımaya çalışan adaylarla falan olmaz. Herkesin kendince bir değeri vardır kendince bir ağırlığı vardır, kendince bir uzmanlığı vardır. Ama Devlet yönetmek bambaşka bir şey bambaşka özellikler gerektiriyor. Onun için ben Cumhuriyet Halk Partiliyim, ben MHP'liyim ben şu partidenim ben bu partidenim diyen arkadaşlar kendiniz için değil, ama çoluk çocuğunuz için geleceğiniz için doğru karar vermeniz gerekiyor. Parti meselesini bir kenara koymamız lazım koyabilmemiz lazım evet bu işi yapabilecek hakikaten yerine getirebilecek, geleceğimizi inşa etme noktasında en başarılı aday şudur diyebilmemiz lazım.  Bizim yerimize başkaları hatta onların yerine de başkalarının karar vermesine fırsat tanımamamız lazım. Eğer birileri daha önceden bir takım pazarlıklar içinde bir takım uzlaşmalarla aday dayatılıp bunu da kendi parti tabanlarına kabul ettirme gayreti içindelerse bir kere millet olarak top yekun şunu diyebilmemiz lazım, bir dakika kardeşim ya yani ben bu oyunu görüyorum ben bu tezgahı görüyorum bunlar önce de defaatle gördüm seyrettim, izledim ve bunun sıkıntısını da vatandaş olarak ben çektim kardeşim ben bugüne kadar bana hesap vermekten kaçmayan kaçınmayan ve gelecekte de yine bana hesap vermekten kaçınmayacak bir lider etrafında yer alacağım diyebilmemiz gerekiyor. Bu seçim bu anlamda bu yönüyle de önemli yani bu ülkeye bir takım dayatmalar noktasında kumpaslar noktasında tezgahlar noktasında da bunların milletimiz verasetiyle, basiretiyle bozulması anlamında önemli Evet bundan sonra Türkiye kendi geleceğini bu millet kendi geleceğini kendi inşa edecek, geleceği olarak nihai kararı kendisi verecek. Ben milletimizin ferasetine güveniyorum, ama Bilecik olarak da Bilecik Ak Parti teşkilatları olarak da üzerimize ne düşüyorsa onu da yapmamız gerekiyor.”


Basın açıklamasının ardından, seçim sürecinin son haftasında yapılacakların görüşüldüğü toplantı basına kapalı olarak devam etti. Ak Parti il binasında gerçekleşen toplantıya Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna ile, Ak Parti ilçe başkanları ile bazı il genel meclis üyeleri ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Editör: TE Bilişim