Hasan Güner


Bu tarz organizasyon hizmetleri sunan Şen Ajans Reklam Kırtasiye ve Organizasyon Müdürü Ayşe Şen, “Baby shower, bebeğimiz anne karnındayken uyguladığımız bir parti. Bütün eş dost toplanıyor ve çocuğumuza hazırlandık, gelmesini bekliyoruz mesajı veriliyor. Bilecik’te, bu konuda birkaç organizasyon yaptım ve halkımızın ilgisi artıyor.” dedi.
Merak ile yola çıktığını ve ulaştığı noktada kişiye özel, her türlü organizasyon hizmetini sunduğunu belirten Şen, şu ifadeleri kullandı:
“Biz daha önce Pazaryeri’ndeydik. Eşim Bursa’da nikah şekeri olayını görmüş ve Pazaryeri’ne getireyim, acaba talep olacak mı diye düşünmüş. Biz bir vitrin yaptık ama Pazaryeri’nde hiçbir talep olmadı.
Buraya geldikten sonra vitrini, göze biraz daha hitap etsin diye camın önüne koydum. Koyduğumuzun ertesi günü birkaç tane bayan geldi, ‘bunlar çok güzel’ dedi. Bu işin sadece görüntüsü vardı, adı yoktu. Baktım ki talep var, ben bu işe başlayacağım dedim.
Sonra yavaş yavaş nikah şekeri, bebek şekeri, baby shower partileri ve doğum günü organizasyonları yapmaya başladım. Müşteriler temayı belirliyor, ben de, mekan ve süslenmesi, fotoğraf çekim çerçevesi, afiş, pasta ikram kürdanlığı, peçetelik ile tabak gibi konularda kişiye özel hazırlıklar yapıyorum. Aynı zamanda elimde standartlarım da var. Geçen gün gelen bir müşteri, çocuğuna prens teması istedi, ona prens temalı kişiye özel uygulama yaptım.
İnternete göre de, Bilecik’teki piyasaya göre de fiyatlarımız çok uygun. Siparişleri en geç bir hafta içerisinde hazır ediyorum. Mesela kişi bebek mevlidi yapacağım diyor, onu iki günde, acil nikah şekeri talebi gelirse de ertesi gün teslim ediyorum. Elimde sadece malzeme bulunduruyorum ve tüm birleştirmesini ben yapıyorum.
Şimdi keçe işine de başlıyorum. Keçeden toka ve ev aksesuarı, aynı zamanda kişiye özel kanvas tablo yapacağım. Çalışmayan hanımlar, keçeden istediği bütün aksesuarı yapabilir. Ev hanımlarına benim de bir katkım olsun isterim ve gerekirse elimdeki malzemeyi verebilirim. Benden malzemeyi alacak, kendisi onu güzelce tasarlayacak, geri bana getirecek ki bu işten hem o karlı çıkacak hem de ben.
Bu işte merak çok önemli. El beceresi olan, bu işlerle uğraşmayı gerçekten seven insanların elinden her iş gelir. Mesela ben bu işlere çok meraklıydım. Küçücük bir kurdeleden bile çok güzel bir çiçek çıkarabilirim. Biraz yetenek, biraz da azim… Organizasyonlarda konsept tamamen bize bırakırlarsa, fiyatta yardımcı oluyorum.
Baby shower adında, doğumdan önce, anne karnındayken bebeğimize uyguladığımız bir partimiz var. Anne, bütün eşini dostunu davet ediyor, ‘çocuğumuza hazırlandık gelmesini bekliyoruz’ diyor. Bebeğin cinsiyeti ve ismi belli ise, ilgili renkler kullanıyoruz. Mesela kurabiye yapıyoruz ve kurabiyemizin üstüne çocuğumuzun ismini yazıyoruz. Afişler hazırlıyoruz. Bir tek çocuk yok ortada ama anne baba doğum olmuş gibi parti yapıyor. Bütün eş ve dostla bunu kutluyorlar. Birkaç müşterime yaptım bunu.
6 aylık kız çocuklarımıza kına organizasyonu düzenliyoruz. Bebeğimiz 6. ayına gelince artık ona da bir erişkin gözüyle bakılıyor. Eş dostla bir araya geliniyor ve bebeğimize kına yakılıyor.
Bu arada, bir de diş buğdayı partimiz var. Bebeğin ilk dişini kutluyoruz. Bebeğimizin önüne makas veya kalem gibi, meslekleri ifade edecek malzemeler koyuyoruz. Bebeğimiz hangisini çekerse, ileride o mesleği yapacak şeklinde yorumluyoruz. Bu şekilde diş buğdayı partimiz de var.”
Editör: TE Bilişim