Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof.Dr. Şükrü Beydemir atandı.

Yayınlanan 2020/91 sayılı kararda şu ifadelere yer verildi;

“Cumhurbaşkanlığından;2020/91 sayılı karara göre Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Şükrü Beydemir atandı. Eskişehir,10 Ekim 1972 doğumlu olan Şükrü Beydemir, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Kimya Bölümü mezunu. Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde uzun yıllar çalışan Beydemir, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğüne atandığı tarihe kadar Atatürk Üniversitesi, Eczacılık Fakültesinde Öğretim Üyeliği görevine devam etti.”

Prof. Dr. Şükrü Beydemir kimdir?

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya bölümünde lisans eğitimini tamamlayan Prof.Dr. Şükrü Beydemir, Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Bölümünde Yüksek Lisans, Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Bölümünde de Doktorasını tamamladı.

Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya bölümünde 1996 yılında Araştırma görevlisi olarak başlayan Beydemir, devamında aynı üniversitede yardımcı doçent, doçent ve profesör olarak kariyerine devam etti.

Prof. Dr. Şükrü Beydemir, 2016 yılından günümüze kadar olan süreçte,Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Temel Eczacılık Bilimleri bölümünde görevine devam etti.

Editör: TE Bilişim