Yapımı tamamlanmak üzere olan Yeni Bilecik otogarındaki ofis ve iş yerleri önümüzdeki günlerde satışa çıkacak. Bilecik Belediye Meclisi, otogarda bulunan 57 ofis ve işyerinin satılması veya kiralanması için ihaleye çıkarılmasına karar verdi. Belediye Başkanı Selim Yağcı, dükkanların bir bölümünün 10 yıla kadar kiralanacağını, ancak Belediyeye gelir sağlamak amacıyla dükkanların bir kısmının da satılacağını söyledi. Otogarın henüz tamamlanmadığını ve planlanan açılış süresinde sarkma olabileceğini belirten Yağcı, konuyla ilgili olarak sektör temsilcileriyle toplantı yapacaklarını ve fikir alışverişinde bulunacaklarını ifade etti.  

Temmuz ayı belediye meclis toplantısında ek gündem maddesi olarak görüşülen teklif, Ak Partili üyelerin kabul, MHP ve CHP’li üyelerin çekimser oylarıyla kabul edildi. 15m2’den 90 m2’ye kadar farklı büyüklüklerdeki ofis ve işyerlerinin, Ağustos-Eylül aylarında ihale edilmesi bekleniyor. Belediye meclisinde konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı şöyle konuştu:

“Otogarımızın inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. Biz Ağustos ayında bitirilmesini düşünüyorduk ama biraz daha uzayacak ve devamında da bazı çevre düzenleme çalışmaları yapacağız. Otogarımız, Belediye Başkanlığı olarak yaptığımız büyük maliyetli projelerden birisi. Rakamsal olarak, Kültür Kongre Merkezimizden sonra yüksek rakamlı projelerimizden birisi de bu olacak. Buranın çalışma yönetmeliğini hazırlıyoruz. Burada  57 tane bağımsız bölüm bulunuyor. Yazıhanelerin, ticari mekanların ve tuvaletlerin kiralanması ve satılması gerekiyor. Aynı zamanda da bu, Belediyemize kaynak da oluşturacak bir çalışma.Öncelikli olarak yazıhaneleri satmayı düşünüyoruz. Ama kiralamalara ilişkin de şehrimizde çalışan görüştüğümüz bazı firmalar var. Biliyorsunuz otogarın bir bölümü ticari alan. Porland gibi firmalar da var. Bunlarla da görüşüyoruz. Buradaki ticari alanların, hem şehrimizi tanıtacak, hem de marka değeri olan firmalar tarafından değerlendirilmesini istiyoruz. 

Editör: TE Bilişim