Kuruluş ve Kurtuluşun şehri Bilecik'te, Osmanlı mimarisi ile şehrimize kazandırılan Bilecik Belediyesi Şehirlerarası Otobüsü Terminali'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Kaba inşaatı tamamlanan ve prekast cephe ile kaplanan şehirler arası otobüs terminalinde iç dizayn çalışmaları gerçekleştiriliyor.

50 bin metrekarelik geniş bölgede 7 bin metre kare alan üzerine kurulan şehirler arası otobüs terminalindeki tüm bölümlerde ince iş kalemlerinde bulunan asma tavan, sıva ve boyama işlemleri tamamlandı.

Zemin çalışmaları tamamları tamamlanan terminalde dış cephe camlarının giydirilmesi çalışmaları sürüyor.

Hizmete girdiğinde, 30 tane işyerinin faaliyete geçeceği şehirler arası otobüs terminali, ile Bilecik, ulaşımda büyük bir aşama kaydetmiş olacak.

İstanbul, Ankara, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya, Konya gibi metropol şehirler başta olmak üzere birçok şehir ile bağlantıyı sağlayacak olan Bilecik Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali, aynı zamanda şehir merkezi ile İstanbul ve Ankara karayolu arasında da bağlantıyı sağlayarak, şehrin ticaret ve turizm hayatına da büyük avantajlar sağlayacak.

Kapalı alanda 10 adet bilet satış ofisi, bekleme salonları, kafeleri, dükkânları, seyir terası, satış kioskları, bilet satış holü, bebek bakım ve emzirme odası, personel dinlenme, revir, bay-bayan mescit, idari ofisleri, toplantı ve seminer salonu, zabıta ve güvenlik ofisi, emanet ofisi ve teknik atölyeleri, ATM noktaları, engelli tuvaletleri, açık alanında ise gelen-giden otobüs peronları, ilçe minibüs peronları, taksi ve otobüs durakları, otobüs bakım ve bekleme alanları ve açık otoparkı her ihtiyacı cevaplayacak  olan şehirler arası otobüs terminali kısa zaman sonra hizmete girerek, Bilecik'in bu anlamdaki ihtiyacını karşılayacak. 

Editör: TE Bilişim