Genel Kurulunu tamamlayarak yönetimini belirleyen Bilecik Karadenizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yeni yönetimini tanıttı. Dernek Başkanı Muharrem Tüfekçioğlu, Bilecik’in tüm sorunlaraına karşı duyaslı olacaklarını belirtirken, uzun süredir yapılamayan yeni Devlet Hastanesi’nin takipçisi olduklarını söyledi. 

Bilecik Karadenizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, gerçekleştirilen genel kurulun ardından yönetimini belirledi. Yönetimin belirlenmesinin ardından Salı günü tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Bilecik Karadenizliler Derneği’nin yeni başkanı Muharrem Tüfekçioğlu olurken yönetimde Bilecik’in tanınan simaları yer aldı.

Bilecik Karadenizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Lokalinde gerçekleşen tanıtım toplantısında konuşma yapan dernek başkanı Muharrem Tüfekçioğlu, Bilecik’te sadece Karadenizlilerin oluşturuduğu dernek olmaktan çok tüm vatandaşları kapsayan ve sorunlarıyla ilgilenmeye çalışan dernek olacaklarını kaydetti. Bilecik genelinde 13 bine yakın Karadenizli vatandaşın yaşadığını ifade eden Tüfekçioğlu, Bilecik’in sağlık sorununa dikkat çekerek yeni hastane konusunun takipçisi olacaklarını belirtti. Tüfekçioğlu, şunları kaydetti:

“1998 yılında Bilecik’te karadenizliler Derneğini kurduk. Hemşeri derneği olarak kurulduk ancak Bilecik’in sorunlarıyla boğuşan, elini taşın altına sokması gereken yerlerde her zaman üstüne düşeni yaptı. Çatı Karadenizliler Derneği ama aramızda Diyarbakırlı da var Bilecikli de var.

Genel kurulumuzu tamamladık. Yeni yönetimimiz oluşturduk. Bilecik’in sorunları ile boğuşan, her türlü yardımlaşmada bulunan bir dernek olmak için daha aktif  bir yönetim oluşturduk.

İlimizde bir sağlık problemi var. Bu konularda sesimizi çıkarmak istiyoruz. Bunların sorumlusu olan kişiler bunun hesabını vicdanen vermek zorunda olduğunu düşünüyoruz. Geç kalınmış bir hastane problemimiz var. Hastanemizin daha temelini atamadık. Bilecik’in en büyük sorunlarından birisi budur. Bundan sonaki dönemlerde Bilecik’in tüm sorunlarını dile getirerek diğer derneklerle işbirliği yapacağız.”

Tüfekçioğlu’nun konuşmasının ardından katılımcılara yaklaşık 30 kilo hamsi ikram edildi.

Bilecik Karadenizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yeni yönetiminde şu isimler yer aldı: Şenol Karaş, Barış Demirci, Muhammed Akgül, Erdem Gedik, Hasan Özer, Yusuf Sağlam, İrfan Ayyıldız, Metin Turan, Ali Topçu, Fatih Kızıldağ, Adem Ekşi, Seyfi Topal, Ali Yılmaz ve Önder Celep. 

 

Editör: TE Bilişim