Dün gazetemizde 2 özel okul temsilcilerinin ilimize gelerek okul için yer baktıklarını ve bu sebeple Belediye Başkanı Selim Yağcı ve İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım’la görüştüklerini duyurmuştuk. Bu okullardan birinin Eskişehir merkezli Atayurt Okulları diğerinin ise İstanbul’dan Gökkuşağı Koleji olduğunu yazmış ve bu okul yetkililerinin önümüzdeki eğitim öğretim yılına ilimizde okul açmak için Belediye Başkanı Selim Yağcı’yla ve İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım’la görüştüklerini gündeme getirmiştik. İddiaları sorduğumuz Başkan Yağcı haberimizin doğru olduğunu, Gökkuşağı Koleji yetkilileriyle kendisinin görüştüğünü, Atayurt Okulları temsilcisiyle de Serkan Yıldırım’ın görüştüğünü söyledi. Paralel yapıya karşı devletin tavır aldığını ve bu çatışma arasında vatandaşların mağdur olmasını önlemek için özel okul girişimlerini destekleyeceklerini belirten Yağcı, bir ya da iki özel okulun en geç 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı içinde ilimizde eğitime başlayacağını ifade etti.

Yağcı:  “Yeni gelecek özel okulları canı gönülden destekliyorum”

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Belediye Başkanı Selim Yağcı şunları söyledi: “İlimiz her geçen gün değişiyor ve gelişiyor. Değişimin ve gelişimin yeni ihtiyaç alanları da ortaya çıkıyor. Ve ilimizde özel okul alanında, ilköğretim okulu ve özellikle kolej düzeyinde okul eksikliği olduğu da aşikar. Bu alanda yatırım yapan kurum ve kuruluşların Türkiye çapında yaptıkları araştırmalar sonucunda, özellikle son oluşan paralel yapı konusundaki sıkıntılar da dikkate alındığında, herkese hitap edebilecek, herkesin gocunmadan gönderebileceği çocuklarına eğitim noktasında özel eğitim imkanı sağlayabileceği okullara daha fazla ihtiyaç olduğu ortaya çıkıyor. Bilecik’imizde böyle okulların olmadığı bilindiği için, dönem dönem bizlere bu alanda sorular soruluyor. Ve şirketlerden araştırma için gelip, bizlere “okul açılırsa nasıl olur?” diye soruyorlar.Ben öncelikle şunu söyleyeyim; sadece okul değil, ben ilimize yapılacak her türlü yatırıma şehrin Belediye Başkanı olarak kucak açarım. Rekabetin oluşması vatandaşıma hizmetin daha üst seviyede gitmesi açısından son derece önemli diye düşünüyorum. Bu anlamda, okulların burada olmasını cani gönülden destekliyorum.”


“Bir sürpriz olursa bu seneye de yetişebilir”

“Hangi okul hangi şirket burada okul açmak isterse, bunların daha verimli olması ve iyi olması için gerekli desteği verebileceğimizi bize müracaat edenlere söylüyoruz. Firmalar Bilecik’te şu an çalışma yapıyorlar, arsa arıyorlar. Önce bu yıla yetiştirmek için mekan arandı, ancak mevcut mekanların okul açma standartlarını taşımadığı belirlendi. Çünkü özel okul açmak için asgari bazı standartlar gerekiyor. Bu yıl eğitim verilmesi için 25 Temmuz’a kadar başvuruların yapılmış olması lazım. Eğer 25 Temmuz’a kadar yetişirse sürpriz bir şekilde bu okulun ismi ve bir bölümü açılabilir. Okul anasınıfından başlayacak liseye kadar tüm sınıflar olacak ama takdir edersiniz ki ilk aşamada hemen 9’uncu sınıfı 10’uncu sınıfı açamazsınız. Bir okulun tam teşekkül etmesi için zamana ihtiyaç var. Ama bu sene bir başlangıç olması, insanların alışması açısından arzu eden firmalar da oldu, fakat uygun dersliği olan, en az 600 metrekare bahçesi olan, mevzuata uygun okul alanları bulunamadı. Yeni bir okul yapmak da ekonomik gelmedi. Ama ilgili firmalar şu aşamada iki yönlü araştırma yapıyorlar. Hem hazır binaları hem de okul yapılabilecek arsaları inceliyorlar. Benim gördüğüm önümüzdeki yıl, Allah nasip ederse, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılına Bilecik’imizde en az bir tane özel okul daha faaliyete başlamış olur. Ama bu arada sürpriz bir şey de gelişebilir.”

“Gökkuşağı Koleji’yle görüştüm”

Gazetemizin gündeme getirdiği Eskişehir Atayurt Okulları ve Özel Gökkuşağı Koleji’nin yetkililerinin ilimize gelerek kendisiyle görüştüğünü doğrulayan Yağcı; “Gökkuşağı Koleji bütün olarak değil ama şirketin ortaklarının bir bölümü burada araştırma yapıyor. Oradaki deneyimleriyle belki başka bir isimle okul kurulabilir. Atayurt Okullarıyla ben görüşmedim ama İl Genel Meclisi Başkanımızla görüşmüşler. Onlar da Bilecik açısından böyle bir araştırma içerisindeler. İnşallah eğitim ve öğretime katkısı olan diğer firmaları da bekliyoruz.” dedi.  

 “Başbakanın belediyelere talimat verdiği, Fethullah Gülen Cemaatine bağlı olan okullara alternatif okulların kurulması için girişimci firmalara destek verileceği konuşuluyor. Bunun aslı var mı?” sorumuzu yanıtlayan Yağcı;

“Bu gizli bir şey değil. Sayın Başbakanımız son katıldığım toplantıda da söyledi. “Paralel yapıyla mücadelemiz devam edecek” dedi. Biz vatandaşımızı ikilemden, çaresizlikten kurtarmak adına bunu destekliyoruz. Bunu ister mevcut yapıya karşı bir davranıl olarak değerlendirin, ister vatandaşa bir alternatif sunma olarak değerlendirin. Ben şunu biliyorum; çocuğu özel okula alışmış, bugün devlet okuluna geldiğinde çocuğu sıkıntıya düşecek çok sıkıntıda olan birçok veli var. Çocuğunu o okuldan almak istiyor, çünkü devlet bu konumda olan müesseselere tavır aldı. İnsanlar da haklı olarak çocuklarının bu damga içerisinde olmasını istemiyorlar. Çocuğunu okuldan alacak ama, çocuğunun arkadaşları var, bir çevresi var, eğitimde gelmiş olduğu bir düzey var. Çocuğu devlet okulunda bocalayacak belki psikolojik sıkıntıya girecek ama buna alternatif olarak götüreceği bir okul da yok. Bizim de yönetici olarak, böyle bir ortamda vatandaşımızın yanında olmamız kadar da doğal bir şey yok. Buna ilişkin olarak alternatif çabaları destekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim