Korkmaz Kesik

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Polis Başmüfettişi Ali Ekber Bektaş, düzenlenen törenle Eyüp Özüdoğru'dan görevi devraldı.

Ankara Emniyet Teftiş Kurulunda Başmüfettiş olarak görev yaparken son İçişleri Bakanlığı kararnamesi ile Bilecik Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Polis Başmüfettişi Ali Ekber Bektaş görevine başladı. Bilecik Emniyet Müdürlüğü önünde gerçekleşen karşılama törenine Emniyet Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve müdürlük personeli katıldı.

Bilecik'in yeni emniyet müdürü Ali Ekber Bektaş, makamına geçerek bir açıklama gerçekleştirdi. Bilecik'in tarihi önemine değinen Bektaş, ilimizde görev yapmaktan dolayı kendini şanslı hissettiğini söyledi. Güvenlik ve asayiş konusunda elinden geleni yapacağını kaydeden Bektaş, şu ifadeleri kullandı:

"Ankara Emniyet Teftiş Kurulu’nda Başmüfettiş olarak görev yaparken son kararname ile Bilecik'e emniyet müdürü olarak atandım. Bilecik, tarihin en büyük imparatorluğununkurulduğu bir kentimiz.Bu anlamda tarihi özelliği çok büyük.


Böyle bir yerde görev yapmaktan dolayı kendimi şanslı hissediyorum. Bileciklilerin sağlıklı, huzurlu, güzel günler geçirecekleri için görev yapacağız. Güvenlik ve asayiş konusunda elimizden gelenin yapılacağının bilinmesini isterim. En güzel şekilde görev yapacağımızı düşünüyorum."


Yarın Gazetesi olarak ilimiz emniyet müdürlüğü görevine gelen Ali Ekber Bektaş'a yeni görevinde başarılar dileriz.

ALİ EKBER BAKTAŞ KİMDİR?

Ali Ekber Bektaş, 1956 yılında Tunceli Pülümür ilçesinde doğdu. Ankara Polis Kolejindeki öğrenimini tamamlayarak, 1978 yılında Polis Enstitüsünden mezun oldu. Sivas, Rize, Niğde illeri ile İskenderun, Bandırma, Tavşanlı ilçelerinde değişik rütbelerde görev yaptığı öğrenilen Bektaş’ın Balıkesir Asayiş Şube Müdürlüğü görevini yürüttüğü sırada, 1994 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü İkmal ve Bakım Dairesi’ne Şube Müdürü oldu. 2001 yılından 2009 yılına kadar İkmal ve Bakım Dairesi Başkanlığı görevini yürüten Ali Ekber Bektaş, 2009 yılında Çanakkale Emniyet Müdür oldu. 2012 yılının sonlarına doğru  Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı başmüfettişi olarak atanan Bektaş, son yayınlanan İçişleri Bakanlığı kararnamesi ile Bilecik İl EMniyet Müdürlüğü görevine getirildi.
Editör: TE Bilişim