31 Mart yerel seçimleri öncesinde 2014-2019 döneminin son Belediye Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Nihat Can’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Gündem maddelerine geçilmeden önce meclis üyeleri teker teker söz alarak birlikte görev yaptığı arkadaşlarına ve basın  mensuplarına veda ettiler. Duygusal konuşmaların yapıldığı toplantıda, birlik ve beraberlik mesajları da verildi.

Bilecik için canla başla ilk günkü heyecanla çalışmaya devam edeceklerini belirten Belediye Başkanı Nihat Can ise şunları söyledi:

Bilecik Belediye Başkanlığı çatısı altında şehrimize hizmet ettiğimiz değerli Meclis Üyesi arkadaşlarımızla son meclis toplantısı olması dolayısıyla yemekte bir araya geldik. Öncelikle 14 Kasım 2017 yılında vefat eden Meclis üyemiz Zafer Atasev kardeşimizi de rahmet ve minnet duygularıyla anıyor, ailesine sabırlar diliyorum. Başta fiziki olmak üzere şehrimize kültürel, sanatsal ve sosyal anlamda yaptığımız bütün çalışmalarda güzel emekleri ve imzaları olan bütün Meclis üyesi arkadaşlarımla birlik ve beraberlik içerisinde güzel kararlar aldık. Başta Milletvekilimiz Selim Yağcı olmak üzere bütün meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da siz değerli meclis üyeleriyle ilimiz menfaatine konularda görüşmek için bir araya geleceğiz ve fikirlerinizi alacağız’’

AK Partili Ebu Talip Dursun’un okuduğu şiir ve bir dahaki dönem için aday olmayan CHP’li Seyfi Özgen’in “aday olmasam da vatandaş olarak yine de toplantılara geleceğim” demesi salonda neşeli dakikalar yarattı. Başkan Can ve tüm meclis üyeleri birbirinden helallik isterken, yeni dönemde gelecek üyelere de başarılar dilediler.

Mevcut Belediye Meclis Üyelerinden yalnızca  Soner Olgun ve Hamdi Salt yerel seçimlerde aday olacak.

Konuşmaların ardından doğal sınırlar esas alınarak Mahall sınırlarının güncellenmesi ve Cumhuriyet Mahallesi 24 Ada 106 parselin bulunduğu alanda İmar Plan Tadilatı yapılması konuları görüşülrek karara bağlandı.

Toplantının sonunda hatıra fotoğrafları çekilirken;  Belediye Başkanı Nihat Can, meclis üyelerine ve eşlerine yemek ikramında bulunarak çeşitli hediyeler takdim etti.

Editör: TE Bilişim