Yapımı uzun süredir tartışılan ve hala nereye yapılacağı kesinleşmeyen yeni Bilecik Devlet Hastanesi için çalışmalar hızlandırıldı.


Kamulaştırma problemlerinin en kısa sürede çözümlenmesi ve mevcut hastanenin bulunduğu arsa için daha önceden hazırlanan projenin revize edilmesi sonucunda çıkacak karara göre ihale edilmesi için Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından ilgili genel müdürlüklere talimat verildi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, Bilecik İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz ve Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz’la birlikte Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ile biraraya geldiler.

Görüşmede uzun süredir Bilecik’in gündeminde olan ve ilimize yapımı planlanan yeni Devlet Hastanesi konusu masaya yatırıldı.



Bilecik’te mevcut hastanenin bulunduğu arsa ile özellikle Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bitişiğinde kamulaştırma problemleri nedeniyle mahkemelik olan arsa kamulaştırmasındaki mahkeme sürecine bağlı olarak çalışmaları uzayan yeni Bilecik Devlet Hastanesi yapımının konusu Bakan Müezzinoğlu ile birlikte detaylı şekilde görüşüldü.

Kamulaştırma problemlerinin en kısa sürede çözümlenmesi buna bağlı olarak konunun daha da gecikmesine bağlı olarak mevcut hastanenin bulunduğu arsa için daha önceden hazırlanan projenin revize edilmesi karara bağlanarak, sonuçta nihai kararın buna göre verilerek ihaleye çıkılması noktasında Bakan Müezzinoğlu tarafından ilgili genel müdürlüklere talimat verildi.

Ayrıca Sağlık Bakanı ile yapılan toplantıda Bozüyük’te 3 ayrı binada hizmet vermek zorunda olan Bozüyük Devlet Hastanesi’nin sorunları da istişare edilerek hastanenin hizmet kalitesinin artırılarak, vatandaşlara daha iyi hizmet verilebilmesi noktasında yapılabilecek çalışmalar da ayrıntılı şekilde konuşuldu.



Editör: TE Bilişim