2020 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Bilal Şentürk başkanlığına gerçekleşirken, Bölge Müdürleri yapılan ve devam etmekte olan projeler hakkında detaylı bilgilendirme gerçekleştirdi. Toplantının vazgeçilmez konusu yine Bilecik-Yenişehir yolu olurken, Karayolları 14. Bölge Müdürü Ömer Güzel, Bilecik halkının alışık olduğu yeni bir söz vererek Yenişehir yolunu yılsonuna kadar bitireceklerini belirtti. Vali Bilal Şentürk ise, Müdür Güzel’e yola ilişkin özel bir ehemmiyet istediğini söyledi.

H Derslik Bloğu Ekim ayında tamamlanacak

İl Genel Meclisi Toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda ilk olarak Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, üniversite bünyesinde yapılmakta olan H Derslik Bloğu, giriş kapısı ve arıtma tesisi hakkında sunum gerçekleştirdi. Rektör Taş, yapımı devam etmekte olan H Derslik Bloğu’nun Ekim ayında tamamlanacağını aktardı.

Gölet projeleri aşama aşama devam ediyor

Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü adına çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunan Müdür Yardımcısı Durmuş Duran, Gölpazarı, İnhisar, Elmabahçe, Soğucakpınar, Dereköy, Çaltı, Tarpak, Yukarıçaylı ve Bayırköy Göleti projeleri hakkında bilgilendirme gerçekleştirdi. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Keskin’in Kösedere Göleti’nin ne aşamada olduğuna yönelik sorusuna yanıt veren Duran,projenin yakın zamanda hayata geçirileceğini belirtti.

Tarihi Kereste Fabrikası belgesel oldu

Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, 2019-2020 yatırım projelerine değinirken Milli Mücadele Kahramanı İbrahim Çolak tarafından Bozüyük’te faaliyete başlayan ve Cumhuriyet Döneminde ülke borçlarının büyük bir kısmının ödenmesinde büyük rol oynayan Kereste Fabrikası’nın belgesel filminin hazırlandığını ve yakın zamanda yapılacak bir gala ile belgeselin gösterime sunulacağını belirtti.

Sokak hayvanlarına yönelik Rehabilitasyon Merkezi kurulacak

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürü Hakan Mumcuoğlu, Bilecik turizminin önemli merkezlerinden birisi olan Küçükelmalı Göleti’ne yapılan ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgilendirmelerde bulunurken, Kınık Şelalesi Tabiat Parkı ve Erikli Tabiat Parkı projeleri hakkında sunum yaptı.

Sokak hayvanlarına yönelik ödenekler çerçevesinde hayata geçirilecekleri Rehabilitasyon projesi hakkında da bilgilendirme yapan Müdür Mumcuoğlu, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in Osmaneli konakları için talep ettiği ağaç yardımı konusunda da gerekli girişimlerde bulunacağını belirtti.

Yine Yenişehir yolu, yine aynı sözler

Karayolları 14.Bölge Müdürü Ömer Güzel ise, Bilecik halkının artık kaderi haline gelen Yenişehir yolu hakkında bilgilendirme yaptı. Bilecik-Yenişehir yolunun 2019 Ekim ayı içerisinde ihale sürecinin tamamlandığını ve yer teslimin yapıldığını söylerken, projenin yılsonuna kadar bitirileceğini aktardı.

Müdür Güzel, Yenişehir-Bilecik yoluna ilişkin yaptığı konuşmada, “Bilecik-Yenişehir yolumuz toplam uzunluğu 39.8 kilometre, bunun 23.7 kilometresi Bursa il sınırlarında, 16.1 kilometresi ise Bilecik il sınırlarındadır. Bugüne kadar 21 kilometre kısmı 2018 yılı sonu itibariyle tamamlanmış, 2019 yılında da Kasım ayı itibariyle ihalesini tamamlayarak firmaya iş yeri teslimini yaptık. Biz bu yolu yıl sonunda bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Vali Bilal Şentürk ise, Müdür Güzel’e artık bu yolun Bilecik için kader haline dönüştüğünü söylerken, “Bilecik için Yenişehir yolu hakikaten bir kader meselesi gibi algılanıyor. Karayolları burada çok ciddi çalışmalar yaptı, burada özel ehemmiyet istiyoruz” dedi.

Diğer yandan yılın ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısı diğer müdürlerin yaptıkları bilgilendirmeler ile devam etti.

Editör: TE Bilişim