Korkmaz Kesik

Şişecam Grubu’na bağlı Camiş Madencilik ile Kristal-İş Sendikası arasında yetki ve işkolu belirleme davalarında yeni bilirkişilerin belirlenmesi kararı çıktı. Yeni bilirkişilerden gelecek raporların görüşülüp karara bağlanması için duruşma 5 Şubat’a ertelendi.

İlimizde üretim yapan Şişecam Grubu’na bağlı Camiş Madencilik ile Kristal-İş Sendikası arasında devam eden yetki ve işkolu belirleme davasının altıncı duruşması görüldü. Bilecik 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmada Kristal-İş Sendikası’nın isteği üzerine yeni bilirkişilerin belirlenmesi kararı çıktı. İşverenin mevcut bilirkişiden gelen raporlara göre karar çıkmasını talep etti ancak hakim bu isteği reddederek bilirkişilerin yeniden belirlenmesi yönünde karar aldı.

Kristal İş Sendikası avukatı Abdi Pesok, duruşma sonrasında yaptığı açıklamada yeni bilirkişilerin Ankara Adliyesi Nöbetçi İş Mahkemesi tarafından atanacağını belirtti. Hukuksuzlukla mücadele ettiklerini söyleyen Pesok, ‘Konuyu tespit eden mahkeme o bilirkişilerin raporlarını esas almadan yeni bir bilirkişiye sevk etti. Oradan gelecek sonucu bekliyoruz. İşçilerimize, emekçilerimize çıkacak olan kararın yararlı olmasını diliyoruz. Duruşma 5 Şubat'a ertelendi rapor gelirse değerlendirilecek. Rapor gelmezse raporların gelmesi beklenilecek. Yeni bilirkişiler Ankara Adliyesi Nöbetçi İş mahkemesi tarafından belirlenecek. Bu mahkemenin tayin ettiği bilirkişiler iki hukukçu bir de işletmeci bölümü mezunu kişi olacak’ dedi.

 

Editör: TE Bilişim