Mayıs ayı meclis toplantısı gündeminde 4 maddeyi görüşen Osmaneli Belediye Meclisi,  tüm maddeleri oybirliği ile kabul etti.

Meclis toplantısında; 2018 yılı Kesin Hesabının görüşülmesi ve oylanması, yüzme havuzu ve ilçe futbol sahasının Gençlik ve Spor Bakanlığından tahsisi ve kiralanması için yetki verilmesi, 2018 yılı Faaliyet Raporunun 1.Meclis Başkan Vekili Hüseyin Dinçer tarafından meclise sunulması ve imar konuları görüşüldü.

Gündem maddeleri  oybirliği ile kabul edilirken Başkan Münür Şahin, Belediye Meclis Üyelerine Osmaneli milliyetçiliğini oluşturdukları, birlik ve beraberlik içinde 2019-2023 hedeflerine varmadaki destekleri için teşekkür etti.

TC. İBARESİNİN EKLENMESİ MECLİS GÜNDEMİNE ALINDI

Gündem maddelerinin görüşülmesi sonrası dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Meclis üyelerince Osmaneli Belediyesi tabelasının başına T.C. ibaresi  konulması talep edildi. Başkan Münür Şahin, yeni yapılacak belediye hizmet binasında tabelanın bu şekilde tüm meclis üyelerinin onayı ile TC. Osmaneli Belediyesi olarak düzenleneceğini belirtti.

ZİNCİR MAĞAZALARIN ÇOĞALMASI RAHATSIZLIK YARATTI

Meclis üyelerinin tümü;  büyük zincir  mağaza sayısının artmasından duydukları rahatsızlıkları ve esnafın taleplerini ilettiler. Başkan Münür Şahin ise her zaman Osmaneli esnafının yanında olduklarını, çok kısa sürede Osmaneli'nin turizm kenti olacağını ve esnaflara yeni ticari alanlar açılacağını aktardı. Osmaneli’de ticari hayatın turizmle birlikte çok daha hareketleneceğini dile getiren  Başkan Şahin;  yasal zorunluluklar, rekabet ve de halkın beklentileri, her mağazada en az 6-8 kişinin çalışıyor olmasının da ayrı bir istihdam unsuru olduğunu ifade etti. Büyüyen Osmaneli’de bu tür mağazaların artmasının halkın talebi olduğunu ve istihdamı da arttırdığını kaydeden Başkan Şahin, “ Osmaneli’de mağaza sayısının artmasından esnafın etkilenmemesi için Belediye olarak gerekeni yapıyoruz fakat mağaza sayısının artması da Osmaneli Cuma Pazarına ve çevre beldelerden Osmaneli’ne olan ilgiyi arttırıyor. Ayrıca konun yasal boyutunu göz ardı etmemek gerekir.” dedi.

“BAĞIMSIZ BELEDİYE OLDUĞUMUZ İÇİN İŞKUR’DAN ELEMAN ALAMIYORUZ”

Meclis üyelerinden Osmaneli Belediyesi Sakarya ve Göksu Düğün Salonları 2020 ücretleri konusunda 1.500 TL lik ücret değerlendirildi. Başkan Şahin, 1.500 TL ücretin özel salonlarla karşılaştırıldığında düşük olduğunu, Enerji giderleri, İçerideki demirbaşların yıpranma payları, çalışan personelin maliyetleri dikkate alındığında Osmaneli Belediyesi maliyetlerinin altında bir fiyatla hizmet vermekte olduğunu söyledi.  Osmaneli Belediyesi olarak, 2014 yılından bu yana maliyetlerin altında fiyatlarla halka hizmet ettiklerini ifade eden Başkan Şahin, “Bağımsız Belediye olmamız sebebiyle İŞKUR’dan eleman verilmemesi de maliyetleri arttıran bir diğer husustur. Özellikle iktidar belediye meclis üyelerinden Osmaneli Belediyesinin hakkı olan İŞKUR personelini istihdam etmek için çaba bekliyoruz.”dedi.

BAŞKAN ŞAHİN, “BEN BAŞKAN OLDUĞUM SÜRECE CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN’IN RESMİ KALKMAYACAK”

Osmaneli Belediyesi Tesislerinde ve özellikle de Sakarya ve Göksu Salonlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resimleri konusunda bazı meclis üyelerince  eleştiri getirilirken,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resminin kaldırılması talep edildi. Başkan Münür Şahin, gelen eleştiriler karşılığında"salonlarda ve belediye işyerlerinde Türk bayrağı, Atatürk fotoğrafı , Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları yer almaktadır. Seçimle gelmiş Cumhurbaşkanımızın resmi kamu kurumlarında da bu şekilde yer almaktadır. Benim özellikle uyduğum ve doğru bulduğum bu görüntünün değişmeyeceğini belirtmek isterim. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi Belediye Başkanı olduğum sürece tesislerimizde yer alacaktır"dedi.

BELEDİYEDEN İFTAR YEMEKLERİNE KATKI

Meclis toplantısı sonunda Osmaneli Belediyesi iftar programları konusunda meclise bilgi veren Başkan Şahin, mahalle iftarlarına tüm meclis üyelerini beklediklerini ifade etti. İftar sofralarına destek veren şirketlere, esnaflara, tüccarlara ve hayırsever vatandaşlara da teşekkür eden Başkan Şahin, bu yıl ekonomik sıkıntıların yardımları da etkilediğini belirterek, yardımlarla karşılanamayacak yemek maliyetlerin Belediye tarafından karşılanacağını söyledi.

“BELEDİYE OLARAK EKONOMİK TEDBİRLER ALIYORUZ”

Başkan Münür Şahin,  “ekonomideki sıkıntılara, kurlardaki ,faizlerdeki artışlara karşın gerekli tedbirleri Osmaneli Belediyesi olarak alıyoruz. Osmaneli Belediyesi , kredi kullanmadan öz kaynaklarımız ve yeni yaratacağımız kaynaklarla hedeflerine ulaşacak.  Tüm Meclis üyelerimizin birlik ve beraberlik içinde oluşturduğumuz Osmaneli milliyetçiliği ve Osmaneli hedeflerine varmada kararlılığınız için teşekkür ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın ve daim etsin.” diyerek toplantıyı sonlandırdı.

Editör: TE Bilişim