Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleri ile AK Parti İl Başkanlığı’na atanan Serkan Yıldırım, eski İl Başkanı Fikret Karabıyık’tan görevi devralırken, hizmet aşkını dile getirdi ve nihai hedefin 2023 olduğunu vurguladı.

AK Parti İl Başkanlığı’nda Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclisi üyeleri, parti yöneticileri ve partililerden oluşan kalabalık bir toplantı gerçekleştirilirken, eski Başkan Fikret Karabıyık, yeni Başkan Serkan Yıldırım’a koltuğunu devretti.

İLK GÜNKÜ AŞKLA, SEVGİYLE PARTİMİZİN EMRİNDEYİZ”

Devir teslim töreni öncesinde konuşma gerçekleştiren Karabıyık, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Başkanımız da olması hashabiyle İl Başkanlarını görmek istiyor, konuyu önemsiyor. Bu sebeple süreç uzadı, farklı şeyler konuşuldu ama süreç bu şekilde gerçekleşti.

Gençlik Kollarında başladım siyasete 2011 yılında, 2013 yılında da Serkan abiden merkez İlçe Başkanlığını devralmıştım, kendisi o dönemde İl Genel Meclisi için istifa etmişti. Bundan tam 8 yıl sonra 2021 yılında bizde kendisine devir teslim yapmış oluyoruz. Tabi birçok kişi bu göreve talip oldu ama Cumhurbaşkanımızın takdiriyle Serkan Yıldırım’a nasip oldu bu görevi üstlenmek. Serkan abiye olağanca imkanımızla destek olmaya çalışacağız. Nasip olursa kendisi de açıklayacaktır İl Kongremizi gerçekleştireceğiz orada da coşkulu bir kongre yapmak nasip olacaktır.

İl Başkanlığı görevime 31 Mart 2016 tarihinde başladım, yaklaşık 5 yıldır bu görevi ifa etmeye çalışıyoruz iyisi ve kötüsüyle. Tabi Türkiye’nin en genç İl Başkanı olma şerefine nail oldum. Uzunca bir süre bu ünvanla il başkanlığını yürüttüm, çoğu İl Başkanına göre çok genç yaşta bu görevi devretmek nasip oldu. 10 yıllık yoğun bir Bilecik teşkilatı mesaisini bugün nihayete erdirmiş olacağız. Yine başladığımız gündeki aşkla, sevgiyle partimizin emrindeyiz.

Partimizin talimatlarına sonuna kadar tabiyiz. Bundan kimsenin en ufak endişesi olmasın, bizi kırmayıp ricamız üzerine yönetimlere katılarak görev alan ricamızı yerine getiren bütün abi, abla ve kardeşlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah yeni süreçte de beraber çalışacağız diyorum. Serkan Yıldırım’a hayırlı olsun diyorum, bu görevi layığıyla yapacağından en ufak şüphemiz yok. Tecrübesi zaten bizden çok daha fazla o manada güzel işler yapacağını biliyoruz” ifadelerine yer verdi.

YENİ BAŞKAN YILDIRIM: “HEDEF 2023”

Bayrağı devralan yeni Başkan Serkan Yıldırım ise, koltuğa oturur oturmaz iddialı konuşarak 2023 hedefinin nihayete ulaştıracaklarını söyledi.

Yıldırım, “Fikret Başkan ile görevlerimiz farklı oldu ama hedefimiz tekti. Belki de en çok seçim geçiren bir Başkanımız olabilir. O kadar tecrübeli hale geldi ki yaklaşık 7 seçim geçirdi kendisi. Fikret Başkanıma dün akşam gördüm ve gururlandım herkes destek çıktı. Bu sevilmesinden ve arkasında güzel işler bırakmasından kaynaklanıyor. Fikret Başkanımın ileride daha iyi görevlere geleceğine inanıyorum.

Yaklaşık 20 yıldır partimize hizmet ettik ve inşallah görevi teslim aldıktan sonra hızlı bir şekilde çalışmalara başlayacağız çünkü 2023 ne kadar uzun bir süre gibi görülse de çok kısa bir zamanımız var. Sahada olan ve dinleyen bir ekip olacağız.

Sürekli sahada çalışacağız inşallah tüm ilçe başkanlarımla, il genel meclisi üyelerimle, belediye meclisi üyelerimizle ve belediye başkanlarımızla hedefimiz tek, 2023’te Cumhurbaşkanımızın hedefine doğru ilerletmek ülkemizi ve Bilecik’imizi en güzel noktalara taşımak.

Herkes bu partide il başkanlığı yapabilir, mutlaka bizde bir gün bayrağı teslim edeceğiz. Bütün değerlerimizi birleştirip ilimizde en güçlü hale getirmek istiyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun diyorum” dedi.

Konuşmalar sonrası alkışlar eşliğinde İl Başkanlık makam odasına geçen Yıldırım, Fikret Karabıyık’tan koltuğu devraldı.

Serkan Yıldırım kimdir?
1972 Eskişehir doğumlu olan Serkan Yıldırım, Çanakkale Üniversitesi Makine Bölümü mezunu. 2002-2011 yılları arasında AK Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Yıldırım, 2011-2014 Merkez İlçe Başkanlığı, 2014-2016 İl Genel Meclis Başkanlığı, 2014-2019 Bilecik İkinci OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili, 2014-2019 Köylere Hizmet Götürme Yönetim Kurulu Üyeliği, 2016-2017 AK Pati Merkez İlçe Başkanlığı, 2016-2018 BEBKA Yönetim Kurulu Üyeliği, 2016-2019 İl Genel Meclis Üyeliği,2016-2019 EDAK Kurucu Başkanı.

Evli ve 3 çocuk babası olan Serkan Yıldırım, şu anda İnşaat Sektörü ve Kırtasiyecilik alanında faaliyet yürütüyor.

Editör: TE Bilişim