Cafer Elmas

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir dizi etkinlik için ilimize geldi. Bakan Soylu ile eşi Hamdiye Soylu’yu Vali Süleyman Elban, Milletvekili Halil Eldemir ile protokol üyeleri karşıladı.

İlk olarak 9. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda düzenlenen yemin törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç tarafından karşılandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende askerler yemin etti. Tuğgeneral Halis Zafer Koç, ilk olarak yaptığı konuşmada, temel askerlik eğitimini tamamlayan 1997/1 tertip ve 366’ncı dönem, kısa dönem Mehmetçiklerin and içme törenlerini büyük bir gururla izlediklerini belirterek, “çok kıymetli anne ve babalar büyük emek ve fedakarlıklarla büyüyüp yetiştirdiğiniz ve gururla asker ocağına uğurladığınız evlatlarınız kahraman jandarma teşkilatının birer mensubu olarak karşınızda dimdik durmaktadır” dedi.

Daha sonra asker ailelerinin yoğun alkışları altında kürsüye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı konuşmada asker ocağını Türk milletinin Peygamber ocağı olarak gördüğünü belirterek, “bu ocağın her anı, her hali bir müjdedir, bir berekettir. İnsan bu ocakta ya şehit olur, ya gazi olur, ya Allah yolunda nöbet tutar, vatanını bekler ve gözleri cehennemden azat olur. Hiçkimse bu ocaktan eliboş dönmez. Mutlaka bir müjdeye nail olur” dedi.

Soylu, “Sevgili gençler, kıymetli mehmetçikler, dünyanın yaşayan en eski ordularından birinde Türk ordusunda asker oldunuz. Acemi eğitimlerinizi tamamladınız ve birazdan çok önemli bir anıda hep birlikte yaşayacağız. Biraz önce yemininizi ettiniz, burası Peygamber ocağıdır. Milletimiz böyle görmüştür ve bu kıymetli resul Peygamber efendimiz inci tanesi bir hadisi şerifinde derki, “iki göz vardırki  cehennem ateşi onlara dokunmaz. Birisi Allah korkusundan sakınan göz, diğeride gecesini Allah yolunda nöbet tutarak geçiren göz.”

İşte bu ocağın her anı, her hali bir müjdedir, bir berekettir. İnsan bu ocakta ya şehit olur, ya gazi olur, ya Allah yolunda nöbet tutar, vatanını bekler ve gözleri cehennemden azat olur. Hiçkimse bu ocaktan eliboş dönmez. Mutlaka bir müjdeye nail olur.  Dün bu alanda başkaları vardı, babalarınız, ağabeyleriniz vardı, bizler vardık. Bugün bu alanda sizler varsınız. Yarın başkaları olacak. İçlerinden Cumhurbaşkanı, içlerinden Başbakan, içlerinden Bakan olanlar oldu, milletvekili olanlar oldu. Profesörler,  doktorlar,  mühendisler oldu.  Ama hepsi, hepimiz en nihayetinde bildik ki ve belledik ki  biz bu yüce Türk milletinin, bu asil Türk milletinin, bu aziz milletin evladıyız, askerleriyiz ve bu milletin tek bir birey kahraman ordusunun neferleriyiz. Dünyada ordusuna Peygamber ocağı denilen isim verilen bir başka millet yoktur. Dünyada evladını askere davulla, zurnayla, kınalar yakarak, kurbanlar keserek gönderen bir başka millette yoktur. Dünyada kızını evlendirmek için damat adayıyla acaba askerliğini yaptımı, yapmadımı diye soran başka bir millette yoktur. Askerlik hepimiz için ama hepimiz için çok önemlidir. Dünyada gördüğü ve bu anlayışı gerçekleştiren bir milletin evlatlarıyız. Her askeri kendi evladı olarak gören, onu kendi evladı gibi şefkatle bakan başka anneler varmı  bilemem. Ve dünyada evladı şehit olduğu zaman sadece vatan sağolsun diyerek acısını yüreğine gömen başka analar varmı onuda bilemem ama ordusunu bu kadar seven, ülkenin tamamını ordu olarak gören, eline avucunda ne varsa canını, malını, evladını ordu için, vatan için vermeye hazır bir başka millet yoktur, görmedim,  duymadım ve bilmiyorum. İşte sevgili gençler, bugünden itibaren vatan, millet size emanettir.  Milletin canı, malı, namusu size emanettir. Bilinki siz uyanık oluğunuz için biz rahatça uykumuzu uyuyabiliyoruz. Sizin uyanık olduklarınızı bildikleri için bu ülkede PKK’sı, TCK’sı, YPG’si, DEAŞ’ı, ve diğer terör unsurlarının uykusu kaçmaktadır.  Ülkemiz terörle bir mücadele vermektedir. Belki bir kısmınız terörle mücadele bölgelerinde görev yapacaksınız. Şehitlerimiz vardır, gazilerimiz vardır ama bilinmelidir ki asla korkumuz yoktur ve olmayacaktır.

Bu milletin her ferdi bu ordunun her askeri, bu en yüce makama namzettir, adaydır. Şunu ifade etmek istiyorum kıymetli kardeşlerim, aileler, son 6 ayın önemli bir bölümünü doğu ve güneydoğu Anadolu’da geçirdim oradaki vatandaşlarımızın askerimize jandarmamıza polisimize güvenlik kuvvetlerimize olan muhabbetini sevgisini her gün hem de en yakından tanık oldum ve şahit oldum.

-30 derecede bu ülkenin hürriyeti ve özgürlüğü için ay yıldızlı bayrağın 780 bin kilometre karede nazlı nazlı dalgalanması için fedakârlıklarda bulunduklarını gördüm. Ve biraz sonra hep birlikte Cuma ezanını duyacağız bu ezanın bu semalarda özgürlüğümüzün hürriyetimizin dinimizin inancımızın ve imanımızın en önemli tescili olduğunu bu topraklarda ebediyen ortaya koyabilmek için ne mücadele verdiklerini görüyorum haklarını bize helal etsinler. Türkiye terörle mücadelesinin de üstesinden gelecektir Allah bizimledir millet bizimledir. Kıymetli anneler size de bir şey söylemek istiyorum şu anda hepiniz çok heyecanlısınız biliyorum bir annenin erkek evladıyla ilgili en çok heyecanlandığı kalbinin farklı çarptığı 2 önemli gün vardır birincisi doğduğu gündür ikincisi de evlendiği gündür ama beki bu başka memleketlerin anneleri için böyledir belki bir İngiliz annesi bir Fransız annesi için bu böyledir. Türk anası için bir özel gün daha vardır ki işte o gün bugündür Türk anası evladının o yeşil üniformalarla vatana hizmet ettiği bugünü hayat boyu heyecanla bekler sizler bugünü gördünüz inşallah evlatlarınızın daha güzel günlerini nikâh törenlerini torunlarını görmeyi nasip eder.

Kıymetli babalar benim de bir evladım var yakın zamanda askerliğini yaptı tezkeresini aldı geldi şu andaki hissiyatınızı çok iyi biliyorum nasıl bir gururla bu koca sahada evladınıza baktığınızı bir yandan onu bu günlere nasıl getirdiğinizi zihninizden neler geçirdiğinizi evladınızın ne kadar büyüdüğünü onu bu güzel elbiseler içinde görünce fark ettiğinizi, bir baba olarak sorumluluğunuzu yerine getirip onun nihayetinde devletin hizmetine teslim etmenin gururunu çok iyi biliyorum. Baba yüreği farklıdır sevinçten de olsa kederden de olsa babanın gözyaşı içeriden akar biz bunu biliriz anneler babalar Allah sizlerden binlerce kez razı olsun siz bu çocukları yetiştirdiniz milletimizin hizmetine teslim ettiniz.

Allah sizlere emanetlerinize evlatlarınıza tez zamanda sağlık ve afiyet içinde kavuşmayı nasip etsin ve komuta kademesindeki arkadaşlarım komutanlarımız sizler de bu milletin evlatlarısınız vatanımız da evlatlarımız da sizlere emanettir elinizin altında bir ordu var ama üzerinde yeşil bir üniforma evet elinde her an silahı olmasa bile her an göreve hazır milletin tamamından oluşan çok büyük bir ordu olduğunu ordu bir millet olduğunu ve 15 Temmuzda nasıl istiklalini ve hürriyetini savunabilmek için büyük bir mücadele ortaya koyduğunu şehadetinin kendinin ve gelecek neslinin en büyük onuru olduğunu ortaya koyan bir millet ordu var Türk ordusunun sizin bildiğinizden çok çok daha fazla olduğunu tekrar hatırlatmak isterim sizler de bu çocuklarımıza emek verdiniz onları eğittiniz hayatlarına dokundunuz sizlere de milletim adına teşekkür ediyorum görevlerinizde muvaffakiyet diliyorum bu vesile ile burada büyük bir inanç ve heyecanla evlatlarını görmek için gelen kardeşlere ailelere annelere babalara yüreği sevgiyle çarpanlara ille de vatanım ille de hürriyetim ille de ülkem diyenlere herkese ama herkese minnetlerimi ve şükranlarımı ifade etmeye çalışıyorum kuruluşundan bugüne kadar bu millet için şehit düşmüş gazi olmuş olmuş bütün fertlerimizi rahmet ve şükranla anıyor şehit ailelerine buradan hürmetlerimi saygılarımı selamlarımı ifade etmek istiyorum hepinize özellikle kıymetli kardeşlerim her tarafta görüyorum polisimizi de askerimizi de jandarmamızı da şu gönlümden bir tek şey geçiyor Allah ayağınıza taş değdirmesin Allah sizleri muhafaza etsin. Tekrar teşekkürlerimi sunuyorum hepinizi tebrik ediyorum Allah hayırlı etsin inşallah sağ olasınız” dedi.

Daha önceleri 9. Alay Jandarma Eğitim Komutanlığında askerliğini yapan ve oğulları da aynı yerde vatani görevine devam edenler de hediyelerini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun elinden aldı. 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı Bandosu’nun marşlar çaldığı törende yemin eden acemi erler tören geçişi ile protokolü selamladı.

Daha sonra aileleri ile buluşan askerler hasret giderdi. Bakan Soylu, öğlen yemeğini de askerlerle birlikte yedi.

Editör: TE Bilişim