Barış Eren

Eğitim camiası içinde görüşleriyle sık sık karşı karşıya gelen Türk Eğitim Sen Bilecik Şube Başkanı Ömer Yel ve Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, bu kez de sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinde atışmaya başladı.

Yel, hesabından yaptığı açıklamada, Osmaneli Halk Eğitim Merkezinin yeni binası için Mayıs ayında açılış töreni yapılacağı duyumu aldıklarını ve 8 ay önce kullanıma açılan bina için Mayıs ayında açılış töreni yapılacağını eleştirerek, “Bu 8 ay içerisinde açılış töreni yapılmayan Halk Eğitim Merkezi binası için neden seçim öncesi açılış töreni planlanıyor. Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Ayrıca, buradan sormak istiyorum. Bozüyük İlçemizde de 2014 yılı Eylül ayında açılan veya yeni binasına taşınan Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu, Yavuz Sultan Selim Ortaokulu ve Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulları için de bir açılış töreni yapacak mısınız? Ya da aynı tarihlerde kapatılan, taşınan başka okullarımız da var. Onlar için de kapatma veya taşınma törenleri gerçekleştirecek misiniz?” demişti.

Bunun üzerine Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, açıklamadan sonra kendi sayfasında “Günün capsini atalım mı.... Atalım. İşte günün Capsi.. Mayıs ayında Bozüyük Cumhuriyet İlkokulu için açılış töreni yapacağız. (!!!)” yazmıştı.

Gümüş’ün Caps’li paylaşımına cevap veren Yel de, yaptığı paylaşımda, “Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili günün Capsi diye “Mayıs ayında Bozüyük Cumhuriyet İlkokulu için açılış töreni yapacağız” demiş. Okul kapatmakla ünlenmiş bu arkadaş olsa olsa “ Bozüyük Cumhuriyet İlkokulu depreme dayanıksız çıktı. Bu okulu kapatıyoruz” der ve ancak kapanış töreni yapar” diyerek polemiği başka bir noktaya taşıdı.

Biz de, değerli eğitimcilerin hoşgörüsüne sığınarak yaptıkları atışmayı, Şener Şen ve İlyas Salman’ın oynadığı “Çiçek Abbas” filmindeki atışmaya uyarlayarak okuyucularımıza sunuyoruz. 

Editör: TE Bilişim