Bilecik Orman İşletme Müdürlüğü’nün kent merkezindeki hizmet binası ve lojmanların bulunduğu alan satılacak.

Orman İşletme Müdürlüğü ise Yediler Ormanlığı’nda işaretlenen ve yüzlerce çam ağacının bulunduğu alanda gerçekleştirilecek binaya taşınacak.

Bilecik Yediler Ormanlığı’ndaki çam ağaçlarında gerçekleştirilen işaretlerin nedeni anlaşıldı. Geçtiğimiz hafta Bilecik’e gelerek Vali Tahir Büyükakın ile Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı ziyaret eden Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, Bilecik Orman İşletme Müdürlüğü için kent merkezinin bitişiğindeki devlet ormanında yer seçimi yapıldığını belirtti.

Bölgede sürekli yürüyüşe giden yurttaşlar, Yediler Ormanlığı’nda çok sayıdaki çam ağacının işaretlendiğini gördüklerini, bu işaretlemelerin pek hayra alamet olmadığını, yeni bir ağaç katliamından endişe duyduklarını bildirmişlerdi. Bunun üzerine bölgede yaptığımız incelemede Orman ve Su İşleri Müdürlüğü hizmet binası ile Yediler Ormanlığı’nda yürüyüş parkuru olarak kullanılan yolun çevresindeki yüzlerce çam ağacının mavi boya ile işaretlendiği görüldü. 20 Aralık 2017 tarihli gazetemizde “ Çam ağaçlarındaki işaretlemeler yeni bir katliamın habercisi mi?” başlığı altında yayınlanan habere açıklama getirmeyen ilgililerin, bu gelişmeler sonrasında sessiz kalmalarının nedeni de anlaşıldı.

Bilindiği gibi, daha öncede Belediye tarafından Sultaneli Çarşısı olarak nitelendirilen projenin başlangıç aşamasında Bilecik Devlet Hastanesi bahçesindeki çok sayıda çam ağacı kesilmiş, ardından birkaç hafta ancak geçmişti ki bu kez yine Devlet Hastanesi bahçesinin başka bölümünde araçlara park yeri açmak için daha büyük bir ağaç katliamına rastlanmıştı. Belediye, Sağlık Müdürlüğü, Devlet Hastanesi Baş Tabipliği’nin ortak kararına Orman İşletme Müdürlüğü teknik elemanlarının da (ağaçları işaretleyen) katılımı ile gerçekleştirilen ağaç kesiminin kamuoyundaki yankıları devam ederken, esas büyük katliamın eşiğine gelindiği anlaşıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın taşra birimleri binalarının aynı kampüste vatandaşlara hizmet vermesi için başlattığı proje kapsamında Orman İşletme Müdürlüğü’nün 7,5 dönüm büyüklüğünde kent merkezindeki taşınmazlarının satılarak önceden işaretlenen ve yüzlerce çam ağacının bulunduğu alana kurum adına yapılacak binalar için kaynak yaratılmasının amaçlandığı belirtildi.

1960 ihtilali sonrasında 1962-1964 yıllarında Bilecik’e atanan askeri Vali Sedat Kirtetepe döneminde 9. Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığı askerleri ve askeri personeli tarafından ağaçlandırılan Yediler tepesindeki ormanlık alanın rant uğruna orman olma özelliğini giderek yitirmesi bekleniyor. Bu gelişmelerden sonra Orman İşletme Müdürlüğü bahçesindeki çam ağaçlarını da nelerin beklediğini tahmin etmek zor değil.

        

Editör: TE Bilişim