Bilecik Emniyet Müdürlüğü büyük bir başarıya imza atarak yediemin çetesini çökertti.

Bilecik'in Osmaneli ilçesindeki icralık araçların bekletildiği yediemin otoparkını devralan 3 kişinin yediemindeki araçları Ankara'ya götürerek tamirhanede parçaladıktan sonra sattıkları ortaya çıktı. İçerisinde kamyonet, taksi, traktör, motosiklet ve su motoru bulunan toplam 128 çeşitli aracın bulunduğu yediemini Ali Ş., Serdar D. Ve Mustafa Ö. adlarındaki üç kişi devraldı.

Noter üzerinde yapılan devir sonrası yediemin otoparkı Ali Ş. adına geçti. Yediemin çetesinin, devraldıkları yedieminde bulunan 40 aracı ve 6 motosikleti Tır'lara yükleyerek  Ankara'da Mustafa Ö.’ye ait olan tamirhaneye götürüp burada bu araçları ve motosikletleri parçalayarak sattıkları ortaya çıktı.

Bu ilginç olay yedieminde bulunan bir icralık aracın mahkeme tarafından Bilecik Emniyet Müdürlüğü’ne akıbetinin sorulması ile ortaya çıktı. Yediemin’deki araca bakmaya giden Emniyet ekipleri aracın olmadığını farketti.

Durumdan şüphelenen Emniyet ekipleri yediemini takibe aldı. Burada yapılan kayıtları inceleyen Emniyet ekipleri 40 aracın ve 6 motosikletin otoparkta olmadığını saptadı.

Kurulan özel ekip iki aylık takip sonucu yapılan araştırma ve sorguların ardından yediemin çetesinin araçları Ankara'ya götürerek tamirhanede parçaladıktan sonra sattıklarını ortaya çıkardı. Ardından yapılan operasyonlar neticesinde yedieminin üzerine kayıtlı olan Ali Ş., Adana'da; Serdar D., Ankara'da yakalanırken , Mustafa Ö.’nün ise yakalama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.
Gözaltına alınan şüpheliler Bilecik Emniyeti’ne  getirildikten sonra sorgularının ardından  çıkarıldıkları Osmaneli Adliyesi’nde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: TE Bilişim