Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk, her sene açılan Yaz Spor Okulları’nın Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de çeşitli branşlarda ve 20 antrenörle sürdürüldüğünü ifade etti.

Yavaş yavaş sonuca yaklaştıklarını belirten Doyuk, “Yaz Spor Okullarına başlarken, okulların kapanma dönemine yakın zamanlarda antrenörlerimizin hepsini seferber ettik. Okullarımıza giderek, okul idarecileriyle ve Beden Eğitimi öğretmenleriyle görüştük. Onların ders saatlerinde çocuklara ön bilgi verdik ve ‘Hangi branşlarda spor yapmak istersiniz?’ diye bilgi araştırması yaptık.


Çocuklara form dağıtıldı ve Yaz Spor Okullarına kayıtları istendi. Öncelikli amaçlardan bir tanesi onları spora kazandırılmak. Boş zamanlarını sporla geçirmelerini hedefledik ve nihayetinde de bu hedefimize ulaştık. Şu gün itibariyle Yaz Spor Okullarında kayıt olarak 2772 sayısına ulaştık. Bunlar, çeşitli branşlarda, gerek Atatürk Stadyumu antrenman salonlarında, spor salonumuzda, açık sahalarda gerekse de İstasyon Mahallesi’ndeki yeni yapılan spor salonumuzda çalışmalarını sürdürmektedir.” dedi.

“Sporda durmak yok” diyen Doyuk, gazetemize yaptığı açıklamanın devamında şu ifadeleri kullandı:

“Bu çalışmalara hiç ara verilmiyor. 5 çocuğumuzda gelse 15 çocuğumuzda gelse bu çalışmalarımızı sürdürdük. Nihayetinde yavaş yavaş sonuca yaklaşıyoruz. Çünkü yaz dönemi bitmek üzere ve de okulların açılma dönemi geliyor. Ama bizim spor okullarımız hiç bitmiyor. Bahar, Sonbahar ve Kış dönemi şeklinde devam ediyor. Çünkü sporda durma yok. Yaz-Kış devam ediyoruz. Devamlı gelen çocuklar da oluyor yeni katılan çocuklar da oluyor.


Bu anlamda ilimizde lisanslı sporcu sayımızı genel anlamda 11.900’lere çektik. İl sıralamalarına ve yüzde oranlarına vurduğumuzda, sporcu lisanslama yönünden ilk 15’lere girmiş durumdayız.

Değişik branşların çalışmalarının sonuna yaklaştık. Masa tenisi, yüzme, tenis veya voleybol olabilir. Bunları bir sıraya koyarak, çalışma programına göre orada gösteri mahiyetinde son bir final yapacağız. Gruplar halinde müsabaka yapmış ve kendilerini ölçmüş olsunlar. O arada birer sertifika ile ödüllendirirsek iyi olur diye düşünüyoruz.”

“ÇOCUKLARIMIZA SPORU ÖZENDİRDİK”

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk, müdürlük bünyesinde yürütülen çalışmalarının çeşitli boyutları olduğunu ve bu bağlamda kurumlarla ortak projeler geliştirdiklerini ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile yürütülen proje kapsamında Kur’an Kurslarındaki çocukların spora kazandırılmaya çalışıldığını ifade eden Doyuk, “Hedefimiz, antrenörlerimiz aracılığıyla kurs aralarında çocuklarla görüşüp onları spora yönlendirmek, boş saatlerinde küçük spor gösterileri sunmaktı. Nihayetinde bu çalışmaların da sonuna gelindi. Bozüyük, Söğüt, Osmaneli ve Merkez’de olmak üzere Kur’an Kurslarımızı ziyaret ettik. Çocuklara hediye anlamında tişört ve şapka dağıtımı yaptık.” dedi.

Bilecik’te de iki Kur’an Kursu ziyareti yaptıklarını belirten Doyuk, şunları söyledi:

“Katılımlar fazla idi ve hoşumuza gitti. Netice olarak, kursa katılan bütün çocuklarımıza spor özendirildi. Osmaneli’nde ve Bozüyük’te yüzme kursuna uğradık. Amacımız çocuklarımızın boş zamanlarını sporla değerlendirmesini sağlamaktı. Bu hizmetimizin de iyi bir şekilde neticelendiğini söyleyebiliriz. Tabii ki bu tanıtımlar için sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Aynı zamanda antrenörlerimize, çalışanlarımıza ve Kur’an Kursu hocalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”


“En başarılı olduğumuz branş tekvando”

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk, il genelinde en başarılı olduğumuz spor branşının tekvando olduğunu belirtti.

Şu anki hedeflerinin güreş, atletizm ve halterde sporcu yetiştirmek olduğunu söyleyen Doyuk, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bizim azımsanmayacak kadar tekvando sporcumuz var. Atletizmde Bozüyük, Söğüt, Osmaneli ve Merkez’de olmak üzere 4 antrenörümüz çalışıyor. Bunlarla zaman zaman toplantılar yapıyoruz. Çocuklarımızı toplayıp aralarında bir yarışma yaptırıyoruz ki ölçü olsun. Tekvandoda hedefimizi belirledik. Bayağı milli sporcu elde edildi. Şu an bizim hedefimiz güreş, atletizm ve halter. Halterde çalışmalara yeni başladık ve zamanla halterde de iyi neticeler bekliyoruz.

Biliyorsunuz Atletizm ferdi bir branş ama atletizmde rekoru yakalamak gerçekten kolay değil. Her gün çalışmak gerekiyor. Gerçi bütün branşlarda öyle ama atletizmde rakımlar çok önemli ve yüksek olması gerekiyor. Hocalarımız zaman zaman çocuklarımızı Kent Ormanı’na götürüyor ve dağlarda koşturuyor. Atletizmden de iyi şeyler hedefliyoruz.

Geçen senelerde grup müsabakaları oluyordu burada. Bizim çocuklarımız Türkiye 3.lüğü aldı geldi. Ne hikmetse, ortaokul döneminde iyi oluyorlar ama lise dönemine geçtiği zaman çocuklarımızı elimizde zor tutuyoruz. Üniversite hayali başlıyor ve ondan sonra çalışmalarda biraz sıkıntı çekiyoruz. Ama çocuklarımızı kazanma adına çalışmalar sürdürülecektir.”

15 BİN GENÇ BİR ARAYA GELECEK

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk, “Şühedanın İzinde Dumlupınar’dan Zafer Tepe’ye” projesi kapsamında Kütahya gezisi düzenleneceğini duyurdu. 15 bin genci bir araya getirmesi beklenen proje dahilinde Bilecik’ten 500 genç Kütahya gezisine katılacak.

Konuya ilişkin gazetemize bilgi veren Doyuk, “30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Bakanlığımız tarafından Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlandığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin ülkemizin dört bir yanında kutlandığı 30 Ağustos tarihinde Kütahya Dumlupınar ve Zafer Tepe’de Gençlik Şühedanın İzinde Dumlupınar’dan Zafer Tepe’ye adlı proje gerçekleştirilecek. Proje kapsamında, Kütahya Dumlupınar’da katılımı biraz yüksek tutma adına, Eskişehir, Burdur, Afyon, Kütahya, Bursa illeri gibi Bilecik’e de belli bir sayı verdiler.” dedi.

Kayıtların Gençlik Merkezi tarafından alındığını söyleyen Doyuk, şu cümleleri aktardı:

“Geçen sene 250 genç ile katıldık. Bu sene hedefimiz 500 gençle katılmak. Tabii ki 12 ile 29 yaş arası gençlerimizle gidiyoruz. Bizim Gençlik Merkezimiz kayıtları alıyor. Bu kayıtlar esnasında sayıya bakacağız. Çocukların yemelerini ve içmelerini karşılayacağız. Otobüsle biz götürüp getireceğiz.

Burada amaç bu tarihi yerde anma programı içerisinde milli ve manevi ruhu yaşatmaktır. Gençliğe ve neslimizin gelişimine katkı sağlamak, bilim, sanat ve kültürel alanlara ilgisini çekmek, bu alanlarda faaliyet yürütmek ve desteklemek en büyük amaçtır.”

Editör: TE Bilişim