Atatürk Bulvarı üzerinde geçtiğimiz yıl yaz aylarında Belediye tarafından başlatılan orta refüj düzenleme çalışmaları, bordür taşlarının üzerine demirden çit örülerek yeni bir boyut kazanıyor. Bundan böyle yayalar sadece yaya geçitlerinin bulunduğu yerlerden yolun karşısına geçebilecek.

Kent merkezinin ortasından geçen asfalt yolu ikiye ayıran orta refüj üzerinde geçtiğimiz yıl kalıcı çalışmalar gerçekleştiren Bilecik Belediyesi, yayaların yaya geçitleri kullanma alışkanlığı edinememesi yüzünden çim ve çiçekleri korumada zorluk çekiyordu. Atatürk Bulvarı üzerindeki düzenleme çalışmaları sırasında yaya geçitleri kullanma alışkanlığı edinemeyen yurttaşların orta refüjün her yerini kullanmalarına neden oluyordu.


Bilecik Belediyesi, hem yayaların orta refüjü gelişigüzel kullanmalarını önlemek, hem de refüj üzerindeki çim ve çiçekleri korumak için yeni bir proje uygulamaya koymayı kararlaştırdı. Geçtiğimiz yıl orta refüjün kenarlarına yerleştirilen bordür taşlarının üzerine yaklaşık 50 cm. yükseklikte demir çit yerleştirmeye başladı. Böylece yayalar bundan böyle sadece yaya geçitlerini kullanmak zorunda kalacak. Uygulamadan istenilen sonucun alınması helinde hem orta refüjdeki çim ve çiçekleri koruma altına alınacak, hem de yayaların orta refüjü gelişigüzel kullanmalarının önü kesilecek. Bilindiği gibi, refüjü gelişigüzel kullanan bazı yurttaşların dikkatsiz davranmaları trafik kazalarını da beraberinde getiriyordu. Nitekim, bundan yaklaşık bir ay önce orta refüjden yolun karşısına geçmek isteyen yaşlı bir kadın, kamyonun çarpması sonucu yaşamını yitirmişti. Aynı bölgede bün saat 15.30 sularında meydana gelen benzeri bir kazada da 80 yaşlarındaki bir yaya yaralandı.

Atatürk Bulvarında başlatılan orta refüj düzenleme çalışmalarının kısa zamanda tamamlanması amaçlanıyor.


Editör: TE Bilişim