Tüzün, “Ne yazık ki günümüzde kadınlarımız siyasette, ekonomide ve toplumsal yaşamda hak ettiği kadar yer alamıyor ve sistematik olarak ayrımcılığa uğruyor” dediği açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

“Bugün Dünya Kadınlar Günü…

Dünyayı değiştirecek güce sahip olan yiğit kadınlarımızı, analarımızı, bacılarımızı, eşlerimizi, kızlarımızı selamlıyorum.

Kurtuluş Savaşı mücadelesinde olduğu gibi kadınlarımız haksızlığa, ayrımcılığa ve baskıya karşı yapılan bütün mücadelelerde ön saflarda yer almıştır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, o dönemde birçok gelişmiş ülkede bile görülmeyen şekilde seçme ve seçilme hakkını vererek, kadınlarımızın ülke yönetiminde söz sahibi olmalarını sağlamıştır.

Cumhuriyetimizin sağladığı hak ve özgürlükleri en iyi biçimde kullanan Türk Kadını, ülkemizin gelişme sürecine büyük katkıda bulunmuş, toplumsal yaşama yön vermeye başlamıştır.

Ne yazık ki günümüzde kadınlarımız siyasette, ekonomide ve toplumsal yaşamda hak ettiği kadar yer alamıyor ve sistematik olarak ayrımcılığa uğruyor.

İnsan haklarının ayaklar altına ülkemizde kadınlarımızın işinin çok daha zor olduğunu hepimiz biliyoruz.

Bugünlerde vatanımızın birlik ve bütünlüğünü sağlamak üzere Afrin’de mücadele veren Mehmetçiklerimizin eşlerine ve annelerine sağ salim kavuşması en büyük isteğimizdir.

Kadının toplumda hak ettiği yere kavuştuğu, ayrımcılığın ortadan kalktığı günlerin yakın olduğu inancıyla tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü’nü kutluyor, bu vesile ile geçtiğimiz hafta kaybettiğim annem Saadet Tüzün’ün vefatı dolayısıyla taziye dileklerini ileten bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Editör: TE Bilişim