Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunun 97. Yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında; ‘’Üyesi ve mensubu olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nin 97. Kuruluş yıl dönümü kutlu olsun’’ dedi.

Mesajında Cumhuriyet Halk Partisinin, Türk siyaset tarihindeki yeri ve önemine değinen Milletvekili Tüzün, şunları söyledi:

‘’Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetten daha önce 9 Eylül 1923 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş ve Cumhuriyetin kurulmasından bu ülkede devrimlerin gerçekleşmesinde önemli roller üstlendiği gibi sonraki süreçte ülkenin çok partili sisteme geçmesinde çok büyük ve önemli bir rol üstlenerek bu ülkeyi demokrasiyle tanıştırmıştır.

Mesajında; ‘’Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin köküdür ve temelidir’’ ifadesini kullanan Tüzün, “Cumhuriyet Halk Partisi, Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Benim iki büyük eserim var. Birisi Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir’ diyerek, Cumhuriyet Halk Partisinin değerini ve önemini ifade etmişitr.

Bizler de gerek Kurtuluşun Şehri Bilecik’te gerek tüm ülke sathında, Cumhuriyetimizin her bir ilkesi ve değerini koruduğumuz gibi Cumhuriyet Halk Partisi’nin de bize kalan emanetini en yüksekte taşımak için var gücümüzle çalışacağız.

Bu duygu ve düşünceler ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu, ilke ve devrimlerinin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu yolda emek veren herkesi minnet duygularıyla anıyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim