Yıllardır Gazipaşa Mahallesi Leylak Sokak’taki evlerinde yaşayan vatandaşlar, seçmen listelerinin asılmasıyla birlikte ikametgâh kayıtlarının silindiğini ve oy haklarının düştüğünü öğrendiler. Toplam 9 hanede 20 kişi olan sokak sakinleri, durumun nedenini araştırınca, evlerinin imarda boş arsa olarak görüldüğünü ve 50 yıldır yaşadıkları evler hakkında bir de yıkım kararı alındığını öğrendiler.



Arsaları söz karşılığında aldıklarını ifade eden ev sahipleri, arsa sahibi olan Ahmet Karaçam’a parasını verdiklerini ancak tapuları üzerlerine geçirmediklerini, toprak sahibinin ölmesinden sonra mirasçılarla davalık olduklarını ifade etiler.

Vatandaşlar, İskân Müdürlüğüne gittiklerini ve İskân Müdürünün kendilerine bu yıkım kararının sahte belgelerle alındığını söylediğini iddia ettiler. Sahte belge düzenleyenlere karşı dava açacaklarını ifade eden Leylak Sokak sakinleri, Belediyenin de durumda bir yanlışlık olduğunu fark ettiğini ve düzeltmek için çalıştığını söylediler.


Daha önce her seçimde oy veren, elektrik su doğalgaz faturalarını, her sene evlerinin arsalarının vergilerini ödeyen vatandaşlar, alınan yıkım kararıyla ilgili kendilerine hiçbir tebligat yapılmadığını söyleyerek duruma tepki gösterirdiler.

 “Eskiden söz senetti” diyen vatandaşlar, yaklaşan seçimlerde vatandaşlık hakları olan oy verme haklarını kullanmak için yetkililerin yardımını bekliyorlar.


Editör: TE Bilişim