Osmaneli Kaymakamlığı ilçede Whatsapp grupları üzerinden koronavirüs hakkında aslı olmayan paylaşım yapanlar hakkında yasal işlem başlatılacağı duyurdu.

Tüm dünyada hızla yayılmaya devam eden koronavirüs salgınına ilişkin Osmaneli’nde bazı vatandaşların isimleri üzerinden hastalığa yakalandığına ve karantinaya alındığına dair sosyal platformlarda asılsız paylaşımlar yapılmaya başladı.

Halkı paniğe ve korkuya sürükleyen paylaşımlara ilişkin Osmaneli Kaymakamlığı harekete geçti. Özellikle Whatsapp üzerinden ilçe halkından bazı kişilerin isimlerinin kullanıldığı, ses kaydı ile koronavirüs hastalığına yakalandığı ve karantinaya alındığına dair asılsız paylaşımların dolaştığını duyuran Osmaneli Kaymakamlığı bunu yapanlar hakkında yasal işlem başlatılacağına dair açıklamalarda bulundu.

“Yasal işlem yapılacaktır”

Kaymakamlıktan asılsız paylaşım ve yasal işleme ilişkin, “Değişik whatsapp gruplarında ve sosyal medya platformlarında ilçe hastanemizde vatandaşlarımızın ismi zikredilerek koronavirüs enfeksiyonu taşıdığı belirten ses kayıtları dolaşmaktadır. Ses kaydında bahsedilen bilgiler tamamı ile asılsız olup şu an hastanemizde kesin tanı konmuş herhangi bir koronavirus enfeksiyonlu hasta bulunmamaktadır. Bu tür asılsız paylaşımlar hasta mahremiyetini ihlal suçu barındırdığından yapanlar ve paylaşanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.” İfadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim