Bilecik Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, propaganda serbestliği Cumartesi günü sona eriyor. Buna göre; vatandaşların konut, işyerleri veya taşıtlarında, partilere veya adaylara ait bayrak, afiş veya poster gibi tanıtıcı malzemeleri Cumartesi günü saat 18:00’e kadar indirmeleri gerekiyor.

Konuyla ilgili olarak Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“298 sayılı kanunun 50. maddesi gereğince; “Vatandaşlar, oy verme gününden önceki otuzuncu günden itibaren, propaganda süresinin bitimine kadar konutlarına, işyerlerine veya taşıtlarına, partilere veya adaylara ait bayrak, afiş veya poster gibi tanıtıcı malzemeleri asabilir veya yapıştırabilirler. Bu ilan ve reklamlar her türlü vergi ve harçtan muaftır.” Bu maddede; “Belirtilen ilan ve reklam malzemeleri, birinci fıkrada belirtilen yerler dışında, seçim propaganda süresinin sona erdiği andan itibaren hiçbir suretle aşılamaz, yapıştırılamaz ve teşhir edilemez” denilmektedir.

Evlerine, işyerlerine, taşıtlarına partilere ve adaylara ait bayrak, afiş veya poster gibi tanıtıcı malzeme asanların, Seçim Kanunu gereği 06.06.2015 günü saat:18.00 a kadar indirmeleri gerekmektedir.”

Editör: TE Bilişim