31 Mart yerel seçimleri sonrasında yeniden şekillenen İl Genel Meclisi üyeleri ilk toplantılarını yaptı. İl Genel Meclisi yeni Başkanı’nın seçildiği toplantıda AK Parti’den Osman Yılmaz yeni Başkan oldu.          

Toplantıda AK Parti Osman Yılmaz’ı önerirken, CHP Hüseyin Elmas’ı önerdi. Kapalı zarf ile yapılan oylamada AK Parti ve MHP’li üyelerin oyları ile 12 oy alan Osman Yılmaz, İl Genel Meclisi’nin yeni Başkanı oldu.

CHP ile İYİ Parti’nin oylarını alan Hüseyin Elmas ise 9 oyda kaldı.

"Yarışma zamanı bitmiştir çalışma zamanı başlamıştır."

Yeni İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz, başkanlık koltuğuna oturarak gerçekleştirdiği konuşmasında, “seçimlerimizin öncelikle ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. 31 Mart yerel seçimlerimiz çok şükür huzur içinde sonuçlanmıştır. Seçim sonuçlarına göre AK Parti olarak 10 meclis üyemiz, Cumhur İttifakı olarak da 12 meclis üyemiz, vatandaşımız bu şekilde şekillenmiştir. Bugün de seçim sonuçlarında meclisimizin tecellisi bizi başkan olarak görevlendirmiştir. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Tabi ki bu görevler zamanlı ve süreli görevlerdir. Önemli olan bu süre içerisinde vatandaşlarımıza ve memleketimize hayırlı hizmet yapmaktır. Yarışma zamanı bitmiştir çalışma zamanı başlamıştır. Vatandaşımız ve milletimiz bizleri buralara vekil olarak göndermiştir. Bizler yerelde Bilecik’imizin 21 meclis üyesi olaraktan birer vekilleriyiz. İnşallah hayırlı hizmetlerde hep birlikte hep beraber çalışacağız. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Birlik beraberliğimiz daim olsun diyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim