AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz, İl Sağlık Müdürü’nün değiştiğine ilişkin yaptığımız haberin doğru olduğunu söyledi. Poyraz, yeni İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz’ın Ankara’ya çağırılarak görüşüldüğünü ve görev yazısının da Sağlık
  Bakanlığı’ndaki yazışmaların ardından Bilecik Sağlık Müdürlüğü’ne geleceğini aktardı.

Gündemi belirleyen ve kamuoyuna haberleri meslektaşlarından önce duyuran gazeteniz Yarın ve yarin11.com internet siteniz İl Sağlık Müdürü’nün değiştiği haberini önceki gün herkesten önce sitesinde ve gazetemizde kamuoyuna duyurdu. Sağlık Müdürü Mehmet Ali Fidan’ın yerine Bozüyük Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yasin Yılmaz’ın atandığı kamuoyunda geniş yankı buldu.

Mehmet Ali Fidan bizden öğrendi

Duyumları ve doğru bilgilere ulaşma konusunda meslektaşlarına fark atan Yarın Gazetesi ve yarin11.com internet sitesi yeni bir  haber atlatarak kamuoyuna Sağlık Müdürü’nün değiştiğini duyurdu. Hatta Sağlık Müdürü Mehmet Ali Fidan görevden alındığını gazetemizden öğrendi. Kesin görev değişikliği duyumunu alması üzerine Sağlık Müdürü Mehmet Ali Fidan’ı arayan ve konuyu soran Gazetemiz editörü Cafer Elmas’a  Fidan, böyle bir durumdan kendisinin haberi olmadığını söyledi. Bizim aracılığımız ile alınan yeni  kararı öğrenen Fidan, ‘hayırlısı olsun alınan karara saygılıyız 9 yıldır bu hizmeti layıkı ile yapmaya çalıştık’ cevabını verdi.

Gazetemizin haberi yapması ve internet sitemiz yarin11.com’da herkesten önce duyulmasına bozulan bazı meslektaşlarımız ve ilimizde yayın yapan bazı basın yayın organlarının  İl Sağlık Müdürü’nün değiştiğine yönelik haberimizin çıkmasının ardından Sağlık Müdürü Mehmet Ali Fidan’ı arayarak konuyu sorduklarında ‘resmi bir şey olmadığı’ cevabını almaları ve bunu yayınlamaları ile bizim yayınladığımız haberimizin yanlış olduğu imajı yaratılarak kamuoyuna yansıtılarak haber yapılmış.

Bizde Ankara’da en yetkili merciye sorarak haberimizi teyit ettirdik. AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz, Ankara’dan internet sitemizi yakından takip ettiğini, İl Sağlık Müdürü’nün değiştiğine ilişkin haberimizin doğru olduğunu yeni atadıkları İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz’ı Ankara’ya çağırıp görüşme yaptıklarını ve kendisine yeni görevini ilettiklerini belirterek, görevlendirme yazısının Bakanlık’tan Bilecik’e geleceğini fakat bunun birkaç gün sürebileceğini söyledi.

Gazetemiz 1966’dan bugüne her zaman olduğu gibi yine haber atlatmakta ve doğru haberi kamuoyuna sunmakta gösterdiği başarıya bir yenisini daha eklerken, meslektaşlarına her zaman fark atan Yarın Gazetesi yazarsa doğrusunu yazar diyoruz. YARIN 

Editör: TE Bilişim