Cafer Elmas

İlimizde kurum araçlarını özel işlerinde kullandığına alışık olduğumuz Kurum Müdürlerine ilimizde yeni bir Müdür daha eklendi. Bilecik Cezaevi 2. Müdürü Mehmet Kaya, kardeşi ile birlikte açtıkları fakat daha sonradan kapattıkları lokantanın eşyalarını Cezaevi’nin 11 ED 807 plakalı kamyoneti ile taşırken gazetemiz objektiflerine ve kameralarına yakalandı.

Görüntülerin hayrete düşüreceği olay hem suçlu hem güçlü dedirtecek cinsten olurken, bu vaziyet “devletin malı deniz kullanmayan …….” sözünün artık klasikleştiğini gösterdi.


Önceki gün saat 19:20 sularında Gazipaşa Mahallesi  Ahmetbey Sokak No: 25'te Bilecik M Tipi Cezaevi Müdürü Mehmet Kaya'nın kardeşi ile ortak açtığı ve sonrada kapattıkları lokantanın malzemelerini cezaevinin arabası ile taşıdıkları yönünde gelen telefon doğrultusunda olay yerine gittik. Telefonda iddia edilen şekilde Cezaevi Müdürü Mehmet Kaya'nın lokanta malzemelerini bizzat kendisinin cezaevine ait 11 ED 807 plakalı araca yüklediğini görüntüledik. Neden çekim yaptığımızı soran Müdür Kaya, ağzından çıkan ilk sözleri ile adeta durumu itiraf ederek, “araç için mi çekiyorsunuz” sorusunu yöneltti.

“Evet” cevabı vermemizin ardından bizimle özel görüşmek istediğini belirten, kendisinin Bilecik M Tipi Cezaevi’nin ikinci Müdürü olduğunu konuyu haber yapmamamız konusunda ricada bulunan Müdür Kaya’nın bu ricasına olumsuz cevap verirken, Müdür Kaya, lokantanın eşyalarını taşıyacak araç bulamadığını bu yüzden kurum aracı ile taşıdıklarını söyledi. 


Kurum araçlarını isteyenlere ücret karşılığı verdiklerini söyleyen Müdür Kaya’ya kendisinin parayı yatırıp yatırmadığını sormamız üzerine Cezaevine  dönünce yatıracağını söyledi. Araç şoförü de görevlendirme evrakı bulunduğunu iddia ederken göstermesini istediğimiz görevlendirme yazısını bize o an itibari ile ibraz edemedi. Göreve çıktığı zaman tutulan evrakta ise Cezaevi’nden Müdürün eşyalarını taşımaya çıkıldığına ilişkin bir tarihli görev çıkışı yapılmadığı, en son 20.01.2015 tarihli bir görev çıkışı yapıldığı gözlenen evrakı incelememize kızan Cezaevi ikinci Müdürü Mehmet Kaya, ortada büyütülecek bir konunun ve haber olacak bir durumun olmadığını  belirterek durumu haber yapmamamızı istedi.


Daha önceki yıllarda da Kurum Müdürlerinin araçlarını özel işlerinde kullandığına dair haberlerimiz yer almıştı.


Çevre ve Şehircilik eski Müdürü üniversiteyi kazanan oğlunu kurumun arabası ile İstanbul'a kayıt yaptırmaya götürmüş, haberimiz üzerine sonradan hazırlanmış  kurumun arabasına özel benzin ve  seyahat ücreti yatırdığını beyan eden belgelerle sunmuştu.


Yine İl Sağlık Müdürlüğü’nde  zamanın Müdür Yardımcısı gece bir saatte bir alış verişmerkezinde alış veriş yaparken kurumun aracı ile görüntülenmiş, “Müfettişe alışverişe çıktık” diyerek  görevlendirme yazısı yazarak gazetemizi dava eden Müdür Yardımcısı  yargıdan gereken cevabı almıştı.

Yine bu olayda da Kurumun Müdürü’nün geçmiş tarihle görevlendirme yazısı hazırlayacağını hatta aracı kullanmak için ücret dahi yatıracağını biliyoruz. Zaten  Mehmet Kaya Müdür de cezaevine döndüğünde parasını yatıracağını söyledi. Peki biz o an orada olmasaydık o para yatırılacak mıydı?, Görev kağıdı yazılacak mıydı?


Fakat “devletin malı deniz kullanmayan .....” dedirten bu olay karşısında Vali Ahmet Hamdi Nayir'in  ve Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar'ın gerekeni yapacağına inanıyoruz.

Zaten olayla ilgili görüntüler herşeyi ortaya koyuyor. Siz değerli okuyucularımızdan desteğini alan Yarın Gazetesi olarak bu tür haberlere sessiz kalmayacağımızı kamuoyuna duyururuz.

Not: Çektiğimiz görüntüleri tam olarak hiç kesintisiz aynen yayınladık.

   

Editör: TE Bilişim